Maden sahaları aramalara açılacak

Güncelleme Tarihi:

Maden sahaları aramalara açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 15:15

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, hukuki durumları sona eren 2 bin 808 adet 2. grup, bin 215 adet 3. grup, 710 adet 4. grup, bin 215 3. grup, 710 adet saha 4. grup ve 669 adet 5 grup olmak üzere toplam 5 bin 402 adet maden sahasını, 14 Mart 2007 tarihinde ilan ederek ihale edilmek üzere aramalara açacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre 5177 sayılı Kanununla değişiklik yapılan 3213 sayılı Maden Kanununun ilgili hükümlerince hukuki durumları sona eren, toplam 5 bin 402 adet maden sahası, aynı kanunun ilgili maddesine göre 14 Mart 2007 tarihinde ilan edilerek ihale edilmek üzere aramalara açılacak.

Söz konusu sahaların ili, ilçesi, maden grubu, koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde en az 60 gün ve sahaların bulunduğu vilayetlerde en az bir ay süre ile ilan edilecek. Sahalar için başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve saat 13.30 ile 14.00 arasında yapılacak. Başvurular sadece Maden İşleri Genel Müdürlüğüne doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular ise geçersiz sayılacak.

Buna göre başvurular Maden İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirildikten sonra, ilan süresi içinde hiç başvuru yapılmayan sahalar, ihale gününü takip eden ilk iş gününde aramalara açık hale getirilecek. Bir sahaya bir yada birden fazla müracaat yapılmış ise ihalesi ilan edilen tarih ve saatte yapılarak sonuçlandırılacak. Ruhsat almaya hak kazanan ilgililerin ruhsatları, ihale bedeli, teminat ve harçlarını yatırma tarihinden itibaren bir hafta içerisinde hazırlanıp sicile işlenerek yürürlüğe girecek. İhaleler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü konferans salonunda ilan edilen tarih ve saatte gerçekleştirilecek. Bu arada ihale şartnameleri, ihale saatinden önce ücret karşılığı Genel Müdürlüğü İhale Şube Müdürlüğü'nden alınabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!