Maçı kazandık, inşallah ekonomik krizi de yeneriz

Güncelleme Tarihi:

Maçı kazandık, inşallah ekonomik krizi de yeneriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2001 00:00


Selçuk ŞENYÜZ/ANKARA
Haberin Devamı

Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün güne tenis oynayarak başladı. Derviş, eşli yapılan maç sonrasında, ‘‘Maçı biz aldık. İnşallah ulusal programda da başarılı olacağız’’ dedi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş dün de güne tenis oynayarak başladı. BOTAŞ yöneticilerinden Cengiz Ediger, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda eniştesi olan Celal Göle ve Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Selami Sargut ile eşli tenis oynayan Kemal Derviş, maçın skorunu soran gazetecilere, ‘‘Maçı biz aldık. İnşallah ulusal programda da başarılı olacağız’’ dedi.

Sanatçı Hülya Avşar'ın kendisine basın aracılığı ile yolladığı ‘‘Tenis maçı yapalım’’ mesajına ise Derviş gülümsemekle yetinde, yanıt vermedi. Derviş, MHP lideri, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin liderler zirvesinde kendisine dönük sert eleştirileri ve koalisyonun kopma noktasına gelmesi ile ilgili soruları ise yanıtlamaktan kaçındı.

BİLEĞİNİ İNCİTTİ

Derviş, saat 07.30 da 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde yer alan Tenis Kulübünde eşli tenis maçı yaptı. Derviş, bir topu karşılarken ters hareket yapınca, sağ el bileğini incitti. Acı içinde yere çömelen ve yüzü buruşan Derviş kısa bir kıvranmanın ardından yeniden doğruldu ve maça devam etti. Derviş, maç sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, ‘‘Karşı takımı yanıltmak için numara yaptım. Bileğimde birşey yok’’ dedi.

PROBLEM YOK

MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse, dün TBMM Danışma Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin, ‘‘Derviş ile aranızdaki sorunları aştınız mı?’’ sorusuna, ‘‘MHP'nin Sayın Kemal Derviş ile hiçbir problemi yoktur’’ yanıtını verdi.

ABD VATANDAŞI MI?

FP Ankara Milletvekili Zeki Çelik, TBMM Başkanından, Karaman Milletvekili Zeki Ünal da Başbakan Bülent Ecevit'ten, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in ABD vatandaşı olup olmadığını sordu.

Önergeyi yanıtlayan İzgi, Derviş ile ilgili sorunun İçişleri Bakanlığına yöneltilmesini istedi. FP'li Zeki Ünal, Ecevit tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği önergede, ‘‘Kemal Derviş, DSP'li Tayyibe Gülek ve MHP'li Süleyman Servet Sazak, ABD vatandaşı mıdırlar? Öyle ise T.C hükümetine birer dilekçe ile başvurarak izin almışlar mıdır’’ sorusunu yöneltti.

Önergeyi yanıtlayan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ‘‘Kemal Derviş, Tayyibe Gülek ve Süleyman Servet Sazak ile ilgili olarak yapılan karteks ve repertuar araştırması sonucunda, Türk vatandaşlığını koruyarak ABD vatandaşlığına geçme talepleri ya da ABD vatandaşlığını kazandıklarını bildirerek Türk vatandaşlığını koruma izni taleplerine ilişkin açılmış bir dosya kaydına rastlanılmamıştır’’ dedi.

Keçeciler'le işçi zammını görüştü

Devlet Bakanı Kemal Derviş, ‘‘İnşallah hedefe ulaşacağız, ama henüz ulaşmış değiliz’’ dedi. Derviş, Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ile Başbakanlık'ta kamu çalışanlarıyla yapılacak sözleşmeye ilişkin görüştü. Derviş, Başbakanlık'tan ayrılırken gazetecilerin kamu toplu sözleşmelerine ilişkin soruları üzerine, şunları söyledi: ‘‘Her konuda çalışmalar devam ediyor. Daha çok işimiz var. Çok yoğun olarak çalışmalara devam etmemiz gerekiyor. İnşallah hedefe ulaşacağız, ama henüz ulaşmış değiliz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!