Maç 9 dereceden izlenecek, panik olursa stat 8 dakikada boşalacak

Güncelleme Tarihi:

Maç 9 dereceden izlenecek, panik olursa stat 8 dakikada boşalacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Türk Telekom Arena’da UEFA’nın son kriterleri doğrultusunda bazı değişikliklere gidildiğini anlatan Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Oturma alanlarına 9 derecelik bakış açısı geldi. Ön sıradaki taraftar 1.90 boyunda bile olsa sağa sola bakmadan maç izleyecek. Panik halinde ise 52 bin kişilik stat 8 dakikada boşalacak” dedi.

Haberin Devamı

TT ARENA TOPLANTISI YAPILDI -GALERİ

STADIN YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI -GALERİ

EKİM ayında açılması planlanan Türk Telekom Arena’da UEFA’nın yeni stadyum kriterleri devreye girdi. Stadyumda olası bir panik halinde 52 bin kişi tribünleri 8 dakikada boşaltırken, taraftar koltukları için de özel önlemler alındı. UEFA’nın yeni kriterleri doğrultusunda stadyumdaki oturma alanlarını 9 derecelik bakış açısına göre dizayn ettiklerini söyleyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “UEFA’nın bundan önceki kriterleri 6 derecelik bakış açısıydı. Şimdi bir öndeki sırada 1.90’lık taraftar oturuyor olsa bile, arka sıradaki taraftar kafasını sağa sola çevirmeden maçı rahatça izleyebilecek. Öndeki koltuk 9 santimetre daha aşağıda olacak” dedi.
10 bin 500 ton demir
Seyrantepe Spor Kompleksi genel inşaatının yüzde 75’i, kaba inşaatının ise yüzde 98’inin tamamlandığını dile getiren Süleyman Varlıbaş, 10 Eylül’den itibaren yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi: “Yapımını üstlendiğimiz tarihten itibaren projenin inşası için 110 bin 700 metrekare kalıp, 10 bin 500 ton demir, 4 bin 500 ton çelik üretildi. Proje için ayrıca 2 bin 100 ton çatı malzemesi nakliyesi gerçekleştirildi. Bunun 1200 tonu da monte edildi. UEFA’nın yeni kriterlerinde en önemli madde görüş açısıydı. Bu açı ancak inşaat sırasında stadyuma kazandırılabiliyor. Yüzde 2 ek maliyet getirmesine rağmen bu görüş açısını stada kazandırdık.”
3 bin kişi çalışıyor
Stadyumun yapımında içerde ve dışarıda ortalama 3 bin kişinin çalıştığına işaret eden Süleyman Varlıbaş, şöyle konuştu: “Projenin ince işlerin hızlanması ile bu sayı artacak. Şişhane’den metroya binen bir kişi toprak üzerine çıkmadan yeraltından direkt Seyrantepe Spor Kompleksi’ne ulaşabilecek. Çok amaçlı olarak tasarlanan statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 adet spor salonu olacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün yer alacağı projede, metronun otopark alanları da dahil edildiğinde stadyumun toplam kapasitesi 4 bin 500 araca çıkacak.”
Irak stadyum istiyor
Euro 2012 için Ukrayna’da yapılan statyumlarda ekonomik kriz nedeniyle bazı sorunlar yaşandığını dile getiren Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, “Bu stadyumlara yeni ortaklar aranıyor. Ancak biz önce Türk Telekom Arena’yı bitirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra Kazakistan ve Irak’tan teklifler geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Açılır kapanır çatı tartışması

Haberin Devamı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, stadın açılır-kapanır çatısıyla ilgili olarak, “Şu anki ihalemiz içinde açılır-kapanır çatı bulunmamaktadır, ancak görüşmeler Galatasaray Kulübü’yle sürmektedir. Eğer mutabakat sağlanırsa bu sistem işlerliğe kavuşacaktır” demesi, toplantıda ortamın gerilmesine neden oldu. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, tekrar açıklama yapma gereği duyarken, dinleyenler arasında yer alan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi de, Karabel’in değerlendirmesine tepki gösterdi. Türk Telekom Arena’nın çalışmalarında yoğun emeği geçen isimlerden biri olan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, açılır-kapanır çatı tartışmasına sert ifadelerle dahil oldu. Çelebi, “Kayıtlara geçmesi için söylüyorum. Çatının açılır-kapanır olacağı protokollerde açık ve net belirtilmiştir” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena’nın ilk çatı makası yerleşti

TÜRK Telekom Arena’nın mekanik ve elektrik imalatları ile tesisat merkezi imalatlarının, iş programına uygun olarak devam ettiğini anlatan Süleyman Varlıbaş, şu bilgileri verdi: “Çatının ilk ana makası, 2 adet süper kolon üzerine monte edildi. 187 metre uzunluğunda ve 21.5 metre yüksekliğinde 2 ana taşıyıcı makas ve bu ana makasları birbirine bağlayan 105 metre uzunluğunda ikincil taşıyıcı makas bulunacak.”

Galatasaray 60 milyon dolar topladı VIP’lere zam geliyor

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena’da 154 loca satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “60 milyon dolarlık VIP koltuk ve loca satışı yaptık” dedi. İnşaatın 29 Ekim 2010’da bitirilmesini ve Galatasaray takımı olarak da 2011 yılı ocak ayının ortasında maçlarını burada yapmayı planladıklarını anlatan Adnan Polat, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk Telekom Arena’da locaların tamamını, VIP koltukların ise yarısını sattık. Yeni statta 154 loca ve 4 bin 500 VIP koltuk bulunuyor. Tüm locaların 3 yıl süreyle satışı tamamlandı. VIP koltukların da yarısını satmış durumdayız. VIP koltuk almak isteyenlerin de acele etmelerini öneririz, çünkü 1 Haziran itibariyle fiyatlarına yüzde 15 zam uygulanacak. Hepsinin kasamıza girmiş olması mümkün değil ama belli ödeme planları içinde ödemelerin büyük bölümü gerçekleşti.”

Haberin Devamı

Düğün salonu da olacak

GALATASARAY Kulübü, Seyrantepe Spor Kompleksi’nde yan gelirler elde etmek için de şimdiden kolları sıvadı. Galatasaray yönetimi, kompleksi bir eğlence merkezi gibi kullanmayı planladığı belirlendi. Buna göre, kompleksin içinde sinema, düğün salonu ve sauna gibi merkezler de yer alacak. Işın Çelebi “Burası 7 gün 24 saat yaşamalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!