Maaş destekli staj programı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Maaş destekli staj programı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle devreye alınan ‘Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı’na şirketlerin başvuru süreci başladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu arafından imzalanan protokol kapsamında, işletmedeki çalışan sayısına bakılmaksızın staja giden öğrencilere aylık bin 276 lira, Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıfına devam eden öğrencilere ise aylık 2 bin126 lira ücret ödenecek. Programla, başta uluslararası ve ulusal şirketler olmak üzere büyük ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere nitelikli insan kaynağı sağlanması amaçlanıyor.

MESLEKİ EĞİTİM VURGUSU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özer, “Meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimizde sektörün aranan elemanlarını yetiştirmek için sürekli çalışıyoruz. Mesleki eğitim bugün patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleri ile inovatif çalışmalara imza atan, ülke ekonomisine yüksek katma değer sunabilen bir eğitim türü. Bu okul ve kurumlarımızda eğitim alan öğrencilerimiz ve mezunlarımızın çalıştıkları şirketlere de değer katacaklarına inanıyorum. Bu nedenle TOBB bünyesindeki şirketlerimizi, başarı hikâyeleriyle adından söz ettiren meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve mezunları almaya davet ediyorum” dedi.

ŞİRKETLERE ÇAĞRI

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Protokolle ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren büyük ölçekli işletmelerde ve KOBİ’lerde mesleki eğitim konusunda farkındalık oluşturarak, nitelikli insan kaynağının mesleki eğitimden karşılanmasını, böylece öğrencilerin mesleki eğitimi daha çok tercih etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Protokolle, programa üye işletmelerin insan kaynağı konusunda ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu ihtiyaçların mesleki eğitimden karşılanması konusunda hizmetler sağlanacak, öğrenci ve mezunların bu işletmelerde staj yapması temin edilecek ve istihdamlarına yönelik eşleştirme programları yürütülecek” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, program kapsamında Oda-Borsa üyesi olan tüm işletmeleri programa dahil olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

AYLIK 2.126 TL ÖDEME YAPILACAK

MEB ve TOBB işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında verilecek destekler ile şirketlerin başvuru süreci şu şekilde olacak:

Haberin Devamı

- İşletmedeki çalışan sayısına bakılmaksızın staja giden öğrencilere aylık 1.276 TL, Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıfına devam eden öğrencilere aylık 2.126 TL ücret ödenecek.

- Söz konusu ücretler devlet tarafından karşılanacak. İşverenler için herhangi bir ilave yükümlülük olmayacak.

- Şirketlerin mesleki eğitimden stajyer talep etmek için, https://anket.tobb.org.tr/#/anket/meslegim-hayatim adresinde yer alan başvuru formunu doldurması gerekecek. Sonrasında talepte bulunan firmalarla ile öğrencilerin eşleştirmesi yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!