Lüleburgaz’a katma değerli ‘gıda’ yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’a katma değerli ‘gıda’ yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 07:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde kurulu bulunan Danone’nin medikal beslenme üretim tesislerinin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törene Kacır'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Danone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Cem Küçükcan, Fransa'ın İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvın, Danone Global Operasyonlar Başkanı Vikram Agarwal ile davetliler katıldı. Törende konuşan Bakan Kacır, beslenme üretimi tesislerinin açıldığı firmanın 500 milyon Euro’luk cirosu, 20 milyon dolarlık ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sunduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Bakan Kacır, iklim değişiklikleri, küresel göç ve bölgesel savaşların gıda krizini tetiklediği belirterek, şunları söyledi: "Burada bulunduğumuz fabrika ve açılan bu tesis, teşviklerimizden faydalanan yatırımlardan sadece biri. 195 organize sanayi bölgemizde 'gıda ürünleri imalatı' gerçekleştiriyor ve bu sektörde yaklaşık 175 bin kişiye istihdam olanağı sağlıyoruz. Gıda sektöründe yenilikçi ve rekabetçi bir anlayışla katma değerli üretimi odağımıza alıyoruz. Danone de Türkiye'ye duyduğu güvenle; gıda sektörünün yanı sıra medikal beslenme kategorisinde de bu coğrafyaya yatırım yapmayı seçti. İnanıyorum ki bu tesis; gıda alanında özellikle medikal beslenmede artan küresel taleple, yapılacak yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek.”

BİLGİ NOTU

Haberin Devamı

- Danone, Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi’ne yaptığı 450 milyon TL’yi aşkın son yatırım ile malnütrisyon tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başladı.

- Danone, 2 yıl içinde üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı ve mevcut ihracatını 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!