Lujkov'dan Türk işadamlarına övgü

Güncelleme Tarihi:

Lujkovdan Türk işadamlarına övgü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Londra'da ‘‘Moskova Yatırım 98’’ konulu konferansa katılan Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, Rusya'da iş yapan firmlara ve özellikle Koç'a övgüler yağdırdı.

Aralarında Margaret Thatcher döneminde 6 yıl dışişleri bakanlığı yapan Lord Douglas Hurd ile çok sayıda Türk işadamının da bulunduğu 350'ye yakın konuk önünde konuşan Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, Hürriyet muhabirinin, sorularını yanıtladı. Yedi yıldır belediye başkanlığı yapan Lujkov, Türk inşaat firmalarıyla uzun süredir, çok yoğun ve geniş çaplı iş ilişkiler içerisinde olduklarını kaydetti.

KOÇ'UN YATIRIMI

Konuşmasında bavul ticaretini de desteklediklerini belirten Moskova Belediye Başkanı özetle şunları söyledi: ‘‘Türk müteahhitlerin hizmetlerinden her alanda yararlanıyoruz. Türkler, inşaat sektöründe Avrupa'nın en iyileri. Ortak iş yapıp, şirket de kuruyoruz. Özellikle Moskova'da çok sayıda Türk inşaat yatırımcısı var. Türk firmalarından Koç'larla çok büyük anlaşmamız var. Muazzam bir süpermarket açtılar. Hiper-marketler de yolda. Koç Grubu'nun yaptığı işin sonucu gerçekten şaşırtıcı. Koç Grubu bile buna inanamıyor, kendilerini çimdikliyor. Moskova'nın potansiyelinden çok kişinin haberdar olduğunu sanmıyorum. Fırsatlarla dolu bir şehir.’’

BAVULA DESTEK

Lujkov, bavul ticaretiyle ilgili olarak ise, ‘‘Rusya ile Türkiye arasındaki bavul ticaretinde de birleşme durumundayız. Ruslar yılda 5 ile 7 milyar doları Türkiye'de bavul ticareti için harcıyor. Oradan toptan aldıkları malları, Rusya'da satıp hem geçimlerini sağlıyorlar, hem ülkeye mal getiriyorlar. Bavul ticaretini destekliyorum. Ancak bu malların direkt Rusya'ya gelip, satılması yolunda Türk Hükümetine öneride bulundum. Hükümet, büyük ilgi gösterdi. Daha kesin bir yanıt alamadık’’ dedi.

Diğer Rus konuşmacılar da, Moskova'ya 160 milyon dolar yatırım yapan Efes Pilsen'i örnek göstererek, ‘‘Rusya 17 Ağustos ekonomik depreminin yarasını sarmaya çalışıyor. Moskova fırsatlar kenti. Yatırım yapan karlı çıkar. Buna en güzel örnek Türk Efes Pilsen. 160 milyon dolarlık yatırım yaptı’’ mesajını verdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!