Lufthansa Havayolları, Bursa seferlerine başladı

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa Havayolları, Bursa seferlerine başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2010 12:28

Luftansa Havayolları, Münih’ten Bursa’ya başlattığı ilk seferini dün gece gerçekleştirdi.

Bursa'ya sefer başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Lufthansa Havayolları Genel Müdürü Gregor Wende, önümüzdeki yıl Mart ya da Nisan ayından itibaren sefer sayısını haftada 5’e yükseltmeyi hedeflediklerini, sonaki aşamada ise Antalya, Adana ve Kayseri'ye sefer başlatabileceklerini söyledi.

Lufthansa Havayolları dün gece düzenlediği sefer ile Münih- Yenişehir uçuşlarına başladı. 126 kişi kapasiteli ‘Airbus A319’ tipi uçağın 124 koltuğunun dolu olduğu belirtildi. Uçak yolcularına İngilizce olarak ‘1 Ağustos 2010. Lufthansa’nın Münih’ten Bursa’ya ilk uçuşu’ yazılı bisküvi ve kestane şekeri hediye edildi.
Yaklaşık 2.5 saatlik yolculuğun ardından gece saat 01.15’te Bursa’nın Yenişehir Havaalanı’na inen uçağın yolcu ve personeli çiçeklerle karşılandı. Lufthansa Genel Müdürü Gregor Wende, Lufthansa Havaalanları Genel Müdürü Dirk Lorenzen, Yenişehir Kaymakamı Azmi Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağlı’nın katılımı ile kurdele kesim töreni yapıldı. Daha sonra pasta kesildi ve kokteyl verildi.

Uçuşlarla ilgili değerlendirmede bulunan Lufthansa Genel Müdürü Gregor Wende, Bursa’ya sefer düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Şirketin merkezi olan Frankfurt’ta, Bursa’nın ticaret merkezi ve gelişmekte olan bir metropol olduğunu anlattıklarını belirten Wende, “Lufthansa’nın başlatmış olduğu bu hizmet ile Bursa şehri, Münih aktarmalı olarak 44 ülkede 119 varış noktasına bağlanmış bulunuyor. Star Allience bünyesindeki diğer havayolu şirketlerini de dikkate aldığımızda varış noktalarının sayısı daha da artıyor” diye konuştu.

SIRADA ANTALYA, ADANA VE KAYSERİ VAR

Seferler daha başlamadan 3 binin üzerinde rezervasyon aldıklarını açıklayan Wende, “Oranlar daha iyi olacak. Kış aylarında da haftada 3 seferimiz devam edecek. Ancak yolcu sayısının azalmasına tedbir olarak, daha küçük Embraer 190 tipi uçaklarımız ile uçuşlarımızı gerçekleştirebiliriz. Önümüzdeki yıl Mart- Nisan ayından itibaren haftada 5 sefer düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından Bursa’ya da sefer düzenlediklerini belirten Wende, uzun vadede Antalya, Kayseri ve Adana’ya da sefer düzenleyebileceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın 3 günü karşılıklı olarak gerçekleşecek seferlerde Bursa’dan Münih’e pazartesi, çarşamba ve cuma günleri uçuş gerçekleştirilecek. Münih’ten Yenişehir’e ise pazar, salı ve perşembe günleri sefer yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!