Lojman kiralarına yüzde 20 zam

Güncelleme Tarihi:

Lojman kiralarına yüzde 20 zam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kamuya ait lojmanlarda oturan personelin ödeyeceği kira bedelleri artırıldı. Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kamu konutlarından oturanlardan alınacak kira bedelleri yüzde 20 oranında artırıldı. Kira bedeli kerpiç, ahşap ve bağdadi binalarda her bir metrekare için 30 bin liradan 36 bin liraya, kalorifersiz konutlarda 45 bin liradan 54 bin liraya, kaloriferli konutlarda da 60 bin liradan 72 bin liraya yükseltildi. Yeni lojman kiralarının 15 Eylül 1997 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağı belirtildi.

Tebliğle, özelliklerine göre konutlarda alınacak ek kira bedelleri de artırıldı. Buna göre, kalorifercinin ya da kapıcının kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı lojmanlarda kira bedeline her metrekare için 30 bin, elektrik ya da suyun hizmet binası ya da fabrika tesislerinden karşılandığı lojmanlarda her biri için 24'er bin lira eklenecek.

Bu arada, konutlarda oturma süresi dolduğu halde oturmaya devam edenlerden tahliye süresine kadar alınacak kira bedeli de yükseltildi. Bu durumda, lojman kira bedelinin yüzde 50 fazlasıyla tahsili öngörüldü. Bu oran, önceki yönetmelikte yüzde 20 olarak uygulanıyordu.

Öte yandan, korunmaya alınmış emekli kamu personelinden, lojmanda korunması zorunlu olanlardan alınacak kira, normal kira bedelinin iki katı olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!