Logo yazılım 29 bin liradan satılacak

Güncelleme Tarihi:

Logo yazılım 29 bin liradan satılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

UYGULAMA yazılımları dalında Türkiye'nin önde gelen kuruluşu olan Logo Business Solutions (LBS) halka açılıyor. Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacak halka arz 2 Mayıs 2000 tarihinde gerçekleşecek. Şirketin artırılan sermayesinin yüzde 15'ini temsil eden ve nominal değeri 121 milyar lira olan hisseler, 29 bin lira sabit fiyattan satılacak. Hisselerin satışından 3 trilyon 509 milyar lira gelir elde edilecek. Elde edilen gelir Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) faaliyeti için harcanacak. LBS'nin halka arzında konsorsiyum liderliğini Ata Yatırım Menkul Kıymetler şirketi üstlendi . Konsorsiyumun diğer üyeleri ise şunlar:

Eczacıbaşı Menkul, İktisat Bankası, EGS Menkul, Alternatifbank Menkul, Evgin Menkul, MNG Menkul, Nurol Yatırım ve Tekstilbank Menkul.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft'un LBS'nin en önemli çözüm ortağı olduğunu hatırlatarak, yeni teknolojinin gelişmeleri belirlediği yeni dünyada LBS gibi Türk şirketlerinin başarısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

LBS Genel Müdür Tuğrul Tekbulut ise bugün dünyada; bilgiye, yaratıcılığa, teknolojiye insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu söyledi. LBS'yi ‘‘En iyi genç’’ kavramıyla tanımlayan Tekbulut, yatırımcıları yarının genç şirketine yatırım yapmaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!