Liverpool, Boston Red Sox’a 477 milyon dolara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool, Boston Red Sox’a 477 milyon dolara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 00:00

İngiltere’nin önde gelen markaları arasında gösterilen ve en çok bilinen futbol takımlarından biri olan Liverpool, taraftarlarının takımın mevcut ABD’li sahiplerini protesto etmelerine rağmen yine bir ABD’li şirkete 300 milyon sterline (477 milyon dolar) satıldı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Boston Red Sox beyzbol takımının da sahibi olan New England Sports Ventures’ın (NESV) Liverpool ile satış anlaşmasının İngiltere Premier liginin onayı ile takımı 3 yıl önce satın alan Tom Hicks ve George Gillett’in itirazlarının kazanılmasının ardından sonra tamamlanması bekleniyor.
NESV’nin kulübü devralması için, eski Amerikalı sahipleri Tom Hicks ve George Gillett ile hukuki sorunun çözülmesi gerekiyor. Hicks ve Gillett, son hamle olarak Yönetim Kurulu Başkanı Christian Purslow ve Ticaret Müdürü Ian Ayre’yi kontrolü elde tutmak için atmaya çalışmıştı. Sorun çözülmediği için satış ile ilgili yapılan açıklamada “Boston Red Sox ile prensipte anlaşıldı” demekle yetinildi. Kulübe talip Asia adlı başka bir alıcı da olduğu, fakat Amerikalı beyzbol takımının sahiplerinin seçildiği anlaşıldı. Otomobil yarışçısı firması Roush Fenway Racing’in de sahibi Amerikalı işadamı John Henry’nin 540 milyon sterlin serveti olduğu bildirildi. NESV’nin uzun süredir Liverpool’u satın alma çabalarına karşın Asia’nın niyetinin bir haftadır ortaya çıktığı anlaşıldı.
Protestolar arasında
İngiltere’nin tarihinde en başarılı futbol takımı olarak gösterilen ancak son dönemde Premier Lig’de küme düşecekler listesine inip taraftarlarını kızdıran Liverpool’a iyi futbolcu transferleri yapacak yeni sahipler gerekiyordu. Liverpool’un Başkanı Martin Broughton, takımın web sitesinde yayınladığ açıklamada, işlemlerin sonuçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Liverpool taraftarları söz verdiği yeni stadyumu bitirmekte başarısız olan mevcut ABD’li sahiplerden sonra takımın yine ABD’li bir şirkete satılmasını protesto etmişlerdi.

Haberin Devamı

Yabancı sermaye İngiliz Premier Ligi’ni seviyor

SON dönemlerde yabancı sermaye, İngiliz Premier Lig’deki takımlara büyük yatarım yapmaya başladı. Ligde Amerikan, Rus ve Arap sermayesi dikkat çekerken takımların taraftarları bu satışlara karşı çıkıyor. İşadamları bonservis fiyatlarını da yükseltiyor. İngiliz Premier Lig’e adım atan yabancılar arasında Amerikalı ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerin zenginleri var.

Haberin Devamı

Manchester City’nin patronu Şeyh, İngiliz futbolunun en zengini

İNGİLTERE futbolunun en zengin ismi, Manchester City kulübünün sahibi Şeyh Mansur bin Zayed El Nayan olarak gösterildi. Four Four Two dergisi, internet sitesinde verdiği yıllık “İngiltere futbolunun en zenginleri” listesinde, serveti tahminen 20 milyar sterline (32 milyar dolar) ulaşan Şeyh Mansur’un ilk sırada yer aldığını yazdı.
Mittal 2’nci oldu
Dergi, Queens Park Rangers’ın hissedarlarından Lakshmi Mittal’ın 17 milyar sterlinlik (26 milyar dolar) varlığıyla ikinci sıraya gerilediğini belirtirken, Arsenal’in en büyük hissedarı Alisher Usmanov’u 3. sırada gösterdi.
Abramoviç düşüşte
Listede, Chelsea’nin adından çok söz ettiren patronu Roman Abramoviç, servetiyle listenin 4. sırasına gerilerken, Southampton’ın sahibi Liebherr ailesi 5. sırada bulunuyor. Listede adını ilk 10’a yazdıran diğer kulüp sahipleri ise şöyle:
Joe Lewis-Tottenham Hotspur
Denis O’Brien-Celtic
Stanley Kroenke-Arsenal
Glazer ailesi-Manchester United
Bernie Ecclestone-Queens Park Rangers

Haberin Devamı

Beckham, yine ‘en zengin futbolcu’

PROFESYONEL spor hayatına devam eden en zengin İngiliz futbolcuları da listeleyen dergi, bu listenin başında tekrar David Beckham’ı gösterdi. Dergi, Los Angeles Galaxy formasını giyen Beckham’ın, 100 milyon sterline (158 milyon dolar) ulaşan servetiyle açık ara ilk sırada olduğunu yazdı, ikinci sıraya ise 40 milyon sterlin ile Manchester United oyuncusu Michael Owen’ı yerleştirdi. Listeye göre yine Manchester United’da oynayan Rio Ferdinand 34 milyon sterlin ile 3, Newcastle Unitedlı Sol Campbell ise 31 milyon sterlin ile 4. sırada bulunuyor.

Gelirde lider teknik direktör Capello oldu

DERGİYE göre, İngiltere futbolunun en zengin teknik direktörü ise İngiltere Milli Takımı’nın İtalyan hocası Fabio Capello. Capello, 36 milyon sterlinlik (56 milyon dolar) servetiyle listenin ilk sırasında yer alırken, bu ismi 28 milyon sterlinlik malvarlığıyla Ipswich Town’ın teknik direktörü Roy Keane izliyor. Listede, Manchester United’ın teknik direktörü Alex Ferguson 22 milyon sterlin ile 3, Chelsea’nin teknik direktörü Carlo Ancelotti 21 milyon sterlin ile 4 ve Arsene Wenger 17 milyon sterlin ile 5. sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!