Liseli borsacı parayı ikiye katladı

Güncelleme Tarihi:

Liseli borsacı parayı ikiye katladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 16:16

Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Sanal Borsa Yarışması’nda liseli borsacılar yarıştı. Bu yılın “liseli borsacısı” 1 ayda 100 bin TL’yi 202.903 TL’ye çıkardı

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği, lise öğrencilerine yönelik Sanal Borsa yarışmasını Lise 2. sınıf öğrencisi Baran Yıldıran kazandı. Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencisi olan “liseli borsacı”, yarışma başlangıcında kendisine atanan 100.000 TL değerindeki sanal portföyü kullanarak 30 gün içinde yüzde 102 getiri elde ederek parasını 202 bin TL’ye çıkardı.

Gençlere ekonomi bilinci kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Sanal Borsa yarışmasına, ortaöğretim kurumlarının 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören 400’e yakın öğrenci katıldı. Öğrencilerin ödüllerini Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in elinden almasının ardından, “Gençlere Ekonomi Finans Eğitiminde Neredeyiz? Üniversite Çok Geç!” başlıklı bir panel de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

FİNANS EĞİTİMİ ABD VE AVRUPA'DA DAHA ERKEN VERİLİYOR

Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Sanal Borsa yarışmasının ödül töreninde “Gençlere Ekonomi Finans Eğitiminde Neredeyiz? Üniversite Çok Geç!” başlıklı bir panel de gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in yanı sıra, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ve Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Yakup Ergincan da yer aldı.

Panelin açılışında bir konuşma yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Avrupa ve ABD’de ekonomi finans eğitiminin ortaöğretim düzeyinde verildiğine dikkat çekerek, ekonomi eğitiminin daha erken dönemlerde verilmesinin ve ekonomi bilincinin genç yaşlarda kazanılmasının ülke ekonomisine çok olumlu katkı yapacağını söyledi. Prof. Erhan Erkut sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de hisse senedi sahipliği oranının sadece yüzde 5 seviyesinde olması, ülke olarak yeterli ekonomi bilincine sahip olmadığımızı ortaya koyan bir gerçek. Ekonomi eğitiminin daha erken dönemlerde verilmesi ve ekonomi bilincinin genç yaşlarda kazanılması, ülke ekonomisine olumlu katkı yapacaktır. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Sanal Borsa yarışması bize gençlerin bu konuyla ne kadar ilgili olduklarını ve doğru yönlendirilirlerse erken yaşlarda bu bilinci elde edebileceklerini kanıtladı. Bu ve benzeri etkinlikler ve yeni açtığımız Bankacılık ve Finans lisans programı ve Finans Mühendisliği ve Risk Yönetimi yüksek lisans programıyla Özyeğin Üniversitesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!