Lira Avusturya'da dayanıklı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Lira Avusturyada dayanıklı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'da, paraların fiziksel zorluklara karşı dayanıklılığını bir teste tabi tutan Kurier gazetesi, bugünkü sayısında, Türk Lirası'nın testleri başarıyla geçen tek para birimi olduğunu yazdı. Avusturya'nın yeni 1.000 ve 500 şilinlik banknotlarının ise, kazı-kazan kartlarındaki gibi döküldüğü iddia edildi.

Avusturya devlet radyosunun konu ile ilgili programında, biraz buruşturulup tırnakla kazınan yeni banknotlarda, miktarı gösteren rakamın parçacıklar halinde döküldüğü belirtildi.

Merkez Bankası Başkanı Adolf Wala, ‘‘Biz bu parayı kazımak ya da kimyasal testlere tabi tutmak için çıkarmadık’’ dedikten sonra, Avrupa Birliği (AB) para birimi Euro'yu basacak üç matbaa arasına gireceklerine inandığını kaydetti.

Paraların fiziksel zorluklara karşı dayanıklılığını bir teste tabi tutan Kurier gazetesi, bugünkü sayısında, Türk Lirası'nın testleri başarıyla geçen tek para birimi olduğunu belirtti. 1 Dolar, 10 Mark, 5.000 Liret, Avusturya'nın eski 1.000 Şilinlik banknotu ve 50.000 TL'yi önce tırnakla sonra da madeni parayla kazımayı deneyen Kurier muhabiri, madeni parayla bile kazınmasına rağmen, miktarı gösteren yazı kaybolmadan önce 50.000 TL'lik banknot kağıdının delindiğini belirtti. Kurier muhabiri, ‘‘Türk parası çok sıkıymış’’ ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!