Linn reformları denetleyecek

Güncelleme Tarihi:

Linn reformları denetleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2002 12:11

Dünya Bankası'nın, aralarında Türkiye'nin bulunduğu Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu başkan yardımcısı Johannes Linn, yapısal reformlarda incelemelerde bulunmaz üzere bugün Ankara'ya geldi.

Linn, Esenboğa Havalimanı'nda, Dünya Bankası Türkiye Direktörlüğü yetkilileri tarafından karşılandı.

Linn, 18 Şubat'a kadar sürecek dört günlük ziyaret çerçevesinde, yarın Ankara'da, Yased'in organize edeceği yabancı sermaye ve yatırım ortamının geliştirilmesi konulu bir konferansa katılacak.

Yarın Başbakan Bülent Ecevit başta olmak üzere, ekonomiyle ilgili bakanlar ve ekonomi yetkilileriyle görüşmesi beklenen Linn, Cuma günü İstanbul'a geçecek.

Linn'in İstanbul'da, TESEV tarafından gerçekleştirilecek olan yolsuzluklarla mücadele konusunda bir başka konferansa katılması bekleniyor.

İstanbul'da, İSO ve Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle görüşecek olan Linn, cumartesi günü Antalya'ya geçecek.

Cumartesi günü, Antalya çevresinde, Banka destekli eğitim projelerini yerinde görecek olan Linn, pazar günü de tarım projelerini inceleyecek.

Pazar akşamı İstanbul'a geçecek olan Linn, pazartesi günü erken saatlerde Türkiye'den ayrılacak.

Başkan yardımcısı Linn'in, mali sektör için gerekli ilave mali yardım imkanı konusunda da görüşeceği kaydediliyor.

Linn'in, müzakerelerinin bu yıl içinde başlatılması planlanan Ülke Yardım Stratejisi (CAS) konusunda da ön görüşmelerde bulunabileceği ifade ediliyor.

VERİLECEK TOPLAM KREDİ

Öte yandan Dünya Bankası bu yıl Türkiye'ye, 1.3 milyar dolarlık Programlanmış Kamu ve Mali Sektör Özel Uyum kredisi kredisi (PSFSAL2) dahil olmak üzere, toplam 3 milyar dolar kredi vermeyi taahhüt ediyor.

Uygun koşullu bu kredinin faiz oranı Libor artı yüzde 0.75 olarak belirlenirken, vadesi de 5 yılı geri ödemesiz 17 yıl vadeli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!