Limuzin keyfini yaşamanın faturası 300 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Limuzin keyfini yaşamanın faturası 300 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'ye gelen ünlü sanatçılar, üst düzey konuklar, işadamları ve zengin turistler limuzini tercih ediyor. Birçok firma yurtdışından gelen konukları için ‘‘misafire verilen önemin bir göstergesi’’ olarak kabul edilen limuzini kiralıyorlar.

5 saati 320 (yaklaşık 186 milyon lira), 9 saati 520 (yaklaşık 300 milyon lira), ekstra saat ücreti ise 85 dolar (50 milyon lira) olan limuzin, düğün, evlilik yıldönümü, mezuniyet kutlamaları gibi özel günlerin de vazgeçilmezi. Kiralama firmaları düğün için limuzin kiralayan çiftlere araçta bir şişe şampanya da hediye ediyor.

Limuzinlerin verdikleri hizmetler kadar şoförleri de özel... En az bir yabancı dil bilen şoförler konuştukları yabancı dile göre görevlendiriliyorlar. İstanbul'un tarihi yerleri hakkında yeterli ölçüde bilgiye sahip olan şoförler, kendilerine soru sorulmadıkça konuşmuyor, müşteri izin vermedikce radyo-teyp açmıyor, sigara içmiyorlar ve müşterilerini mutlaka istenilen yere istenilen saatte ulaştırmakla da sorumlular.

İstanbul'da faaliyet gösteren Inter Limuzin Servisi Satış Müdürü Çiğdem Peres, İstanbul'daki 5 yıldızlı oteller ile büyük şirketler, yabancı ülke temsilcilikleriyle çalıştıklarını, konser için gelen sanatçılara, devlet konuklarına hizmet verdiklerini söyledi.

DEVLET BAŞKANLARI

Peres, ABD eski Başkanı George Bush'dan, ünlü sihirbaz David Copperfield'a, Gipsy Kings'ten La Toya Jackson'a ve Richard Clayderman'a birçok ünlüye limuzinle hizmet verdiklerini belirterek, işyerinde, müşterileri olan ünlülerin imzalı fotoğraflarından oluşan bir köşe hazırladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!