Libya’daki Rixos, savaş muhabirlerinin üssü oldu

Güncelleme Tarihi:

Libya’daki Rixos, savaş muhabirlerinin üssü oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 00:00

ABD, İngiltere ve Fransa liderliğindeki müttefik ülkelerin Birleşmiş Milletler’in (BM) kararını askeri operasyona dönüştürmesinin ardından Libya’ya giden gazeteciler kendilerine üs olarak Rixos Al Nasr Tripoli Oteli’ni seçti. Canlı yayınların da yapıldığı otelde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Haberin Devamı

LİBYA’ya yönelik operasyonun başlamasıyla ülkeye giden yüzlerce gazeteci kendilerine üs olarak Rixos Al Nasr Tripoli Oteli seçti. Ülkedeki en büyük otellerden biri olan Trablus’taki Rixos aynı zamanda Libya lideri Kaddafi’nin dünyaya mesaj vermek için seçtiği noktalardan biri oldu.

Fiyatı 750 Euro’yu buluyor

Otelde doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, televizyon kanalları canlı yayın bağlantılarını da otelden gerçekleştirmeye başladı.
Türkiye dışında 5 farklı ülkede 6 oteli bulunan Rixos’un Libya’daki otelinde fiyatları da en üst seviyeye çıktı. Otelin gecelik konaklama fiyatları internet sitesinde 450-750 Euro arasında olduğu gözlendi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen savaş muhabirlerinin konakladığı otelde 70’ten fazla gazeteci olduğu tahmin ediliyor. Bu gazetecilerin çoğunun ise Libya’daki olayların başladığı tarihte yedleşti. Bombardımanın başlamasıyla birlikte iseoteldeki gazeteci sayısı 70’i geçti. Televizyon kanallarında çalışan gazeteciler ise ekip halinde otelde konaklıyor.

Nasıl ünlendi

Haberin Devamı

İlk olarak bombardıman başlamadan önce Kaddafi TRT muhabirinin sorularını Rixos Otel’de cevapladı. Daha sonra ülkeye giden yabancı gazeteciler Rixos Otel’e yerleşti. CNN International, Libya’dan yaptığı röportajlarda arkada Rixos Otel’in logosuna da yer verdi. Ülkedeki bir çok yabancı televizyon kanalının muhabiri canlı yayınlarını bu otelin önünde gerçekleştirdi.

Türk işadamları geliyordu

200’e yakın personelin çalıştığı otel geçtiğimiz yıl kapılarını açtı. Otel misafirlerinin yüzde 40’lık bölümünü bugüne kadar Türk işadamları, yüzde 30’unu ise Libyalılar oluşturuyordu. Türk personeline Arapça eğitimlerin de verildiği otel, yeni çalışmalara hazırlanıyordu.

Bir yıldır hizmette

TRABLUS’taki Rixos Al Nasr Otelin özellikleri şöyle:
20 bin metre kare alan üzerinde, 2 bin 600 metre kare kapalı alanı var.
Otel, 120 yatak kapasitesine sahip.
Otelin en büyek özelliği ise altı ayda inşa edilip hizmete girmesi.
Trablus’un şehir merkezindeki en geniş ormanın bitişiğinde yer alan otel, 11 Mart 2010’da ilk misafirini kabul etti.
13 Mart’ta da Eritre Cumhurbaşkanı’nı ağırlayan otel, ülkenin en önemli konaklama merkezleri arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Türkler gönüllü çalışıyor

LİBYA’daki olayların başlangıcından bugüne kadar hiç kapanmayan Rixos Al Nasr Oteli’nde Türk personel de çalışmalarına devam ediyor. Rixos Grubu, Libya’da olayların başladığı gün çalışanlarını Türkiye’ye transfer etmeye başladı. Tahliye sırasında otel personeline de teklif götürüldü. Ancak oteldeki Türk personel ülkeye dönmeyi kabul etmedi.

Tüm ümitleri kaybettiğimiz bir sürece girdik

ÜLKEDEKİ son gelişmeleri değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, şöyle konuştu: “Libya’yla ilgili ümitlerimizi kaybettiğimiz bir sürece giriyoruz. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Son gelişmeler bekleme süresinin biraz daha uzayacağını gösteriyor. Ülkede yönetimin geleceği belirsiz. Nasıl bir düzenin kurulacağını merakla bekliyoruz. Umarız zararımız daha da artmaz. Ancak kaybedilen süre çok önemli. Bu ülkede sektörün geleceği belli değil.”

Haberin Devamı

Denizlili ihracatçı rotayı Rusya’ya çevirdi

ORTADOĞU ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olayların bu ülkelerle sağlıklı ticaret yapılmasını engellediğini, ihracatçılar olarak rotalarını Rusya, Orta Asya ve AB ülkelerine kaydırdıklarını belirten Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı Sedat Demirden, şöyle konuştu: “Söz konusu ülkelerde yaşanan olumsuz durum, elbette bir gün sona erecek. İhracat kaybının, diğer pazarlara yönelerek telafi etmeliyiz. Rotamızı Rusya, Orta Asya ve AB ülkelerine yoğunlaştırdı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!