Lastikte Türk imzası

Güncelleme Tarihi:

Lastikte Türk imzası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pirelli'nin yeni ürünü P3000 Energy lastiklerinin geliştirilmesinde Türk mühendisleri de görev aldı. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 7 ülkede üretilen P3000, mart ayından itibaren satışa sunulacak.

Pirelli'nin yeni geliştirdiği P3000 Energy lastiklerinde, Türk mühendislerinin de imzası var. Milano (İtalya), Santre Andre (Brezilya) ve İzmit'deki araştırma merkezlerinde görevli mühendislerin yakın işbirliğiyle üretilen yeni lastiğin tanıtımı Brezilya'nın Sao Paolo kentinde yapıldı.

Yeni lastik P3000 Energy, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 7 ülkede üretiliyor. P2000 lastiğinin yerine geçecek olan P3000 Türkiye'de mart ayından itibaren satışa sunulacak. P3000 Energy, Türkiye dışında Bollatte ve Settimo Torinese (İtalya), Breuberg (Almanya), Carlisle (İngiltere), Manresa (İtalya, Campinas (Brezilya) ve Merlo (Arjantin) fabrikalarında da üretilecek.

Pirelli Araştırma ve Geliştirme Bölümü tarafından tasarlanan ‘‘New Age Techology’’sinin ürünü olan Pirelli P3000 Energy, ‘‘dünya lastiği’’ olarak lanse ediliyor. Pirelli P3000 Energy, küçük ve orta sınıf otomobiller için çeşitli ölçülerde üretileceği ve 60 ülkede satışa sunulacak. Fiat Palio, Peugeot 306 ve 205 ile Rover 214 daha şimdiden P3000 Energy'yi orijinal lastik olarak seçti. Kısa süre sonra da Fiat Brava, Seat Ibiza, Volkswagen Glof IV ve yeni Polo ile yeni Ford Escort'ta da kullanılacak.

New Age adı verilen yeni bir teknolojiyle üretilen P3000 Energy, performans, güvenlik ve çevreci özellikleri birarada buluşturuyor. Pirelli, çevreci ‘‘yeşil’’ lastiklerde sırt karışımında yepyeni bir polimerli formül buldu. Pirelli hem silika hem de karbon karası ile olumlu reaksiyona giren bu karışım sayesinde, hem güvenlik hem de yakıt tüketimini düşürmeyi başardı.

Üretimin yüzde 35'i Güney Amerika'da

Pirelli Grubu, dünya çapındaki üretiminin yüzde 35'ini Güney Amerika'da gerçekleştiriyor. Grup, Brezilya, Arjantin ve Venezuela'da lastik ve kablo/sistem sektöründe faaliyet gösteriyor. Ayrıca Şili, Uruguay, Paraguay, Kolombiya ve Meksika'da da ticari faaliyetleri bulunan Pirelli'nin 14 fabrikasında 11 bin kişi çalışıyor.

1997'de Güney Amerika'da 1.5 milyar dolarlık gelir elde eden Pirelli Grubu'nun Brezilya'da 70 yıllık bir geçmişi var. 1940'ta Santo Andre'de (Brezilya) bölgenin ilk lastik fabrikasını kuran Pirelli'nin Brezilya'da Campinas, Sumare, Fiera de Santana ve Gravatai'de de olmak üzere toplam 5 fabrikası bulunuyor. Pirelli'nin yeni geliştirdiği P3000 Energy adlı lastiği Brezilya'da Sao Paolo eyaletindeki Campinas ilçesinde bulunan lastik fabrikasında da üretilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!