Lastikleri taksitle yenileme dönemi

Güncelleme Tarihi:

Lastikleri taksitle yenileme dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2003 02:00

Otomobil firmalarından sonra lastikçiler de kampanyaya sarıldı. Lastik firmaları lastiklerini değiştirmeyi düşünenlere cazip fiyatlı ve taksit olanağı sağlayan kampanyalar düzenliyor. Unutmayın tatil dönemi başlıyor, araçlar uzun tatil yolculuklarına çıkmaya başlayacak.

Tatil yolculuğu öncesinde aracınızın lastiklerinin yola ne kadar güvenle tutunduğunu kontrol ettirin. 1.6 milimetrelik diş derinliği altına düşen lastiklerini mutlaka değiştirin.

BRIDGESTONE ‘‘Yaz Kampanyası’’ başlattı. Kampanya kapsamında, Bridgestone yetkili satış noktalarından alınacak otomobil lastikleri, yaz öncesi fiyat avantajlarıyla sunuluyor. Ayrıca otomobil lastiği alanlar, ücretsiz yol yardımı hizmeti, ‘‘Alo Yol Dostu’’na sahip oluyorlar. 2 otomobil lastiği alanlar 6 ay, 4 otomobil lastiği alanlar ise 12 ay süresince bu hizmetten yararlanıyor.

DUNLOP ve Fulda yetkili bayileri, İş Bankası Maximum Card sahiplerine taksitli alışveriş olanağı sunuyor. Maximum Card sahipleri, Dunlop ve Fulda markalı lastiklerde, 12 taksitte ödeme avantajına ve yüzde 1 bonus puanına sahip olacaklar. Taksit avantajının tüm müşteriler tarafından kullanılması için diğer taksit kartlarla da benzen anlaşmalar yapılması planlanıyor.

PIRELLI 21 Mayıs-30 haziran 2003 tarihleri arasında müşterilerine peşin fiyatına taksitle lastik sahibi olma imkanı sunuyor. Türk Pirelli ile Yapı Kredi Bankası-Worldcard, Garanti Bankası-Bonus Card, İş Bankası kredi kartları işbirliği sayesinde dileyenler peşin fiyatına 8 ay taksitle Pirelli sahibi olabiliyor.

MICHELIN ve BF Goodrich, binek lastiklerinden en az iki adet satın alanlar, 1 adet Peugeot 206 XT, 3 adet Philips LX 3000D ev sineması sistemi ve 33 adet Sony Ericsson T310 fotoğraf makineli cep telefonundan birini kazanma şansını yakalıyor. Kampanya 30 Haziran 2003 tarihine kadar devam edecek.

GOODYEAR 30 Haziran'a kadar sürecek kampanyasında yüzde 10 indirim uyguluyor. Türkiye genelindeki Goodyear bayilerinde geçerli olan kampanyada, binek, minibüs, kamyonet ve 4x4 lastikleri yüzde 10 indirimle değiştirmek mümkün.

Honda'dan kazayı anlayan otomobil

Otomotiv dünyasında yaya güvenliği konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Honda Motor, şimdi de kaza öncesi çarpışmayı önleyici bir sistem geliştirdi. Haziran ayı içerisinde Amerika'da satışa sunulacak Inspire Modeline (Accord modeli üzerine geliştirilmiş) kaza öncesi çarpışmayı önleyici güvenlik donanımlarını uygulamaya başlıyor.

Honda mühendisleri tarafından geliştirilen sistem sayesinde kaza oluşumunu önlemek, ya da kaza kaçınılmaz ise darbenin etkilerini azaltmak amaçlanıyor. Güvenlik sisteminin çalışma prensibine göre sesli uyarı görsel uyarı, emniyet kemeri uyarısı ve en son olarak ta fren destek sistemi sırası ile devreye giriyor.

Sistem şu şekilde çalışıyor:

Öndeki araç ile olan mesafe olması gerekenden yakın ise; sesli uyarı ile beraber fren ikaz lambası birlikte yanıyor.

Öndeki araç ile aradaki mesafe çok yakın ise; sesli uyarı ile beraber ekranda fren ikaz lambası birlikte yanıyor. Araç hafifçe otomatik olarak fren yapmaya başlıyor. Emniyet kemeri kendi kendini çekip bırakarak sürücüyü uyarıyor.

Öndeki araç ile çarpışma kaçınılmaz ise; sesli uyarı ile beraber ekranda fren ikaz lambası birlikte yanıyor. Araç otomatik olarak en sert şekilde frenliyor. Emniyet kemeri en sert şekilde ve çarpışma anına uygun olarak geriliyor.

1 kilodan hafif kask

BMW Motorrad, motosiklet tutkunları için yeni bir kask geliştirdi. Şu anda deneme aşamasında olan ve 1 kilogramdan daha hafif olan bu kask, içerdiği karbon ve kevlar sayesinde, piyasadaki ürünlerin en hafifi. Aerodinamik özellikler ve geniş görüş açısı da yarışlar için gerekli bütün şartları sağlıyor. Kask, vizör üzerinden hava alıyor. Polikarbon kask çizilmeye karşı dayanıklı. Kaskın çıkartılabilir kaplaması, gözenekleriyle nemi emen ve buharlaştıran mavi DuPont Coolmax sentetik kumaştan yapılmış. Gelecek yıl kaskın satışa sunulması planlanıyor.

Birmot'tan ikinci el oto pazarı

Birmot, Beylikdüzü temsilciliğinde ikinci el otomobil pazarı açıyor. Birmot EldenEle adını taşıyan ikinci el otomobil pazarı pazar günleri açık olacak. 25 bin metrekare alan üzerine kurulu 1000 araçlık oto pazarında, sadece Birmot temsilciliklerinde değil, galeriler ve araç sahipleri de yeni müşterileriyle biraraya gelecek. Devir, trafik, kasko, kredi gibi işlemlerin anında yapılacağı pazarda araçlar da anında yeni sahiplerine teslim edilecek. Pazarda servis, aksesuvar, yedekparça hizmeti de alınabilecek. EldenEle'de çocuklara özel oyun parkı ve acıktığınızda hizmet alabileceğiniz yiyecek alanları da bulunuyor.

Fabia'nın ‘Special’i 24.1 milyar lira

Skoda, Fabia model seçeneklerine ‘‘Special’’ adı verilen action modelini ilave etti. 1.4 litre 101 beygir gücündeki motora sahip Fabia Special, hatcback, sedan ve station wagon kasa tiplerinde, haziran ayının ortasında satışa sunulacak. Fabia Special'da klima, ABS fren sistemi, sürücü havayastığı, immobilizer, elektrikli ön camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları, alüminyum alaşımlı jantlar, radyo-teyp, renkli cam, yüksekliği ayarlanabilir direksiyon standart olarak bulunuyor. Special hatcback'in anahtar teslim satış fiyatı 24 milyar 160 milyon lira, sedan ve station modellerinin fiyatı ise 24 milyar 920 milyon lira.

SOL ŞERİT

TOYOTA'nin yeni modelleri Yaris ve Avensis'i test edenler Formula 1 Macaristan Grand Prix'ini yerinde izleme olanağına kavuşuyor. 15 Haziran tarihine kadar, tüm yurt çapındaki Toyota Plazalarda gerçekli olacak kampanyaya katılabilmek için herhangi bir Toyota Plaza'yı ziyaret ederek Yaris ve Avensis'i test edip soru formunu doldurmak yeterli.

BP kurşunsuz benzin yenilendi. Özel dördüncü nesil katıklarla zenginleştirilen BP kurşunsuz, mayıs ayından itibaren BP istasyonlarında satışa sunuldu. BP kurşunsuz, motorun ömrü, yakıt tasarrufu ve performans açısından kullanıcılarına önemli avantajlar sunuyor. Yeni nesil katıklar, daha verimli yanıyor ve motor performansını yükseltiyor.

GALİP Bilgin 19 yıl aradan sonra, eskiden birlikte yarıştığı takım arkadaşı Cem Acar ile yarış takımı kurdu. Acar&Bilgin Racing Organization adını taşıyan ekibin Takım Direktörü Galip Bilgin, pilot ise Cem Acar oldu. Ekip, 2003 Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu'nun Tırmanma Şampiyonası'nı kovalayacak. Fiat Punto Kit Car ile yarışacak ekibin, sponsorları Aria ve Alitalia.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!