Las Vegas’ta 9.1 milyon dolarlık poker restleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Las Vegas’ta 9.1 milyon dolarlık poker restleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 00:00

Las Vegas’ta gerçekleşen Dünya Poker Şampiyonası, bu yıl gençlerin milyon dolarlık restleşmesi ile hareketlendi. 22 yaşındaki Peter Eastgate ile 27 yaşındaki Ivan Demidov pek çok usta pokerciyi geride bıraktı. 9.1 milyon dolarlık ödülü alan Eastgate, dünyanın en genç poker şampiyonu oldu.

LAS Vegas, bu ay 22 yaşındaki Peter Eastgate ile 27 yaşındaki Ivan Demidov’un nefesleri kesen poker kapışmasına ev sahipliği yaptı. Televizyon kanallarının, organizasyon sahiplerinin yıllardır ilginin giderek azalmasından şikayet ettiği Dünya Poker Sampiyonası, bu yıl bu iki genç pokerci sayesinde hareketlendi.

4 saat süren kapışma

Tempo Dergisi’nin bu hafta sayfalarında yer verdiği Eastgate ve Demidov kapışması, cesur oyunları, ince hesaplamaları ile 6 bin 844 kişiyi geride bırakarak uzun bir maratonun sonunda Rio Otel’in Pen&Teller Tiyatrosu’ndaki masada gerçekleşti. Dört saat süren gergin maçta gülen taraf Peter Eastgate olduğunda, poker dünyasında yeni bir sayfa da açılmış oldu.

9.1 milyon dolarlık ödül

Önündeki 120 milyon dolarlık fişe göz diken Rus rakibi Demidov’un restini gören Danimarkalı Eastgate, 9 milyon 100 bin milyon dolarlık ödülün sahibi oldu. Eastgate bu ödülün yanı sıra, ’dünyanın en genç poker şampiyonu’ olma ünvanını da kazandı. Ivan Demidov, 5 milyon 800 bin dolarlık ikincilik ödülüyle yetinirken, "Blöf yaptığını düşünmüştüm" dedi. Eastgate ise "Bunun ne kadar büyük bir şey olduğunu anlamış değilim. Sanırım sonradan çarpacak" yorumunu yaptı.

Peter Eastgate’nin bu şampiyonadaki toplam kazancı 9 milyon 200 milyon dolar olurken, Demidov’un kazancı 6 milyon 450 bin dolar oldu. Kasım ayı başında başlayan finallerde "Kasım Dokuzlusu" diye adlandırılan ekibin en genç ve nispeten tecrübesiz iki oyuncusunun, masanın kurtlarını elemesi bu kapışmanın en dikkat çekici noktalarından biriydi. 53 yaşındaki Dennise Phillips, 10 kez dünya şampiyonu olmuş 74 yaşındaki Doyla Brunson gibi isimler, koltuklarını bu gençlere bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!