Kuveyt Türk vizeyi aldı, faizsiz bankacılığı Almanya’ya götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt Türk vizeyi aldı, faizsiz bankacılığı Almanya’ya götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 00:00

Küresel bankalar Arap ülkelerinde yıllardır ‘faizsiz bankacılık’ hizmeti sunup bu büyük pazarda kendilerine yer edinirken; Avrupa ülkelerindeki Müslümanları büyük potansiyel gören Körfez bankaları, İngiltere ve Yunanistan gibi sınırlı pazarlarda yer alabilirken, şimdi Almanya kapıları da açıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de ‘katılım bankası’ adı altında ‘faizsiz bankacılık hizmeti veren Kuveyt Türk’ün, Almanya Temsilciliği’ni Finansal Hizmetler Şubesi’ne dönüştürmek için yaptığı lisans başvurusu Alman düzenleme denetleme otoritesi (BaFin) tarafından kabul edildi. Böylece Kuveyt Türk Almanya’da faizsiz bankacılık yapabilecek.
Hedef 4 milyon Türk
Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamada, “Bankamızın Almanya Temsilciliği’ni Finansal Hizmetler Şubesi’ne dönüştürülmesi için yaptığı lisans başvurusu, BaFin tarafından kabul edildi. Titiz bankacılık mevzuatı ve denetimine sahip Almanya’yı, aldığı izinle Faizsiz Bankacılık ile tanıştıracak olan Kuveyt Türk, Mannheim şehrinde faaliyete geçecek yeni şubesiyle başta ülkede yerleşik 4 milyon Türk nüfusu olmak üzere, geniş bir müşteri tabanının ihtiyaçlarına cevap verecek” denildi.
Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, lisans başvurusunun kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uyan; “Uzun süredir bu yönde gayret gösteriyorduk. Başta Bahreyn Şubesi olmak üzere yurtdışında çok başarılı işlere imza attık. En son Kazakistan’da temsilcilik açıldı ve Kazakistan’da faizsiz bankacılığın tanıtılması yönünde eğitim dahil katkı sağladık. Almanya’da fon toplama ve havalelere aracılık başta olmak üzere sadece Mannheim’de değil, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı diğer kentlerde de şubeleşmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’da yayılma hedefi

UFUK Uyan, Kuveyt Türk’ün sadece katılma hesaplarıyla değil tüm müşteri gruplarına yenilikçi ürünleriyle hizmete hazır olduğunu belirterek, “Yurtdışı şubelerimiz aracılığıyla yurtiçinde katılım hesapları, Bahreyn Şubemizde yatırım yapma imkanı, altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı ürünlere yatırım yapma imkanı ve piyasadan gelecek talebe uygun innovatif ürünler sunmayı planlıyoruz. Diğer Avrupa şehirlerinde de büyüme imkanlarını değerlendirebiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!