Kürüsel sermaye turu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kürüsel sermaye turu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 00:33

EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yatırımcıların şüphe ve korkularını gidermek için çalıştıklarını ve küresel ilişki ağını güçlendirmek için bir dizi program yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dün Brüksel’e hareket eden Şimşek, “Ayın 15’inde Çin’e gideceğim. Çin gibi dünyanın en büyük ekonomisinde biz ilişkilerimizi geliştirmek durumundayız. Başbakanımız Kore’ye gitti. Ben Rusya’dan yeni geldim. Şimdi Brüksel toplantılarımız var. Daha önce de Newyork’daydık” dedi.

Şimşek, TBMM’deki sohbetinde, iş alemindeki ve vatandaştaki kaygıların, temeli olmayan korkulara ve şüphelere dayandığını belirterek, “Başımızda sıkıntılar var tabii, ülkemizin bir takım yapısal sorunları var. Zaten bunları gördüğümüz için cari açığı, enflasyonu önemsiyor ve önemli bir risk olarak görüyoruz. Ancak Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam” dedi. Enflasyonun yükselişinde üç temel faktör olduğunu ve bunları “liradaki değer kaybı, petrol fiyatlarındaki artış ve gıda fiyatları” olarak sıraladı.

Şimşek, gelecek dönemde, baz etkisi, gıda komitesinin aldığı tedbirler, Merkez Bankası’nın aldığı ve alacağı kararlar ve küresel ilişki ağına ilişkin endişelerin azalması sonrası fon akışının güçlenmesi ve kur etkisinin de telafi edilmesiyle enflasyonun yeniden düşüş trendine gireceğini belirten Şimşek “Bu ihtimali son derece yüksektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!