KÜMAÅž ihalesinde teklif 285 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

KÃœMAÅž ihalesinde teklif 285 milyon dolar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 16:47

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) 320 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı KÜMAŞ Manyezit Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinde en yüksek teklifi 285 milyon 500 bin dolar ile Kobin Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ verdi.

Haberin Devamı

  Â

 

İhalede en yüksek teklifin muhammen bedelin altında gelmesin nedeniyle, son karar Fon Kuruluna bırakıldı.

 

Fon Kurulu'nun önünde bu aşamada üç seçenek bulunuyor. Buna göre, rakam düşük olduğu için ihale iptal edilip yeni ihale için karar alınabilir, ikinci seçenek olarak en yüksek teklifi veren şirkete sunduğu miktarı artırması için tekrar pazarlığa çağrılabilir, üçüncü seçenek olarak ise rakam uygun bulunarak satış gerçekleştirilebilir.

  Â

Yetkililerden alınan bilgiye göre en geç yarın kararını açıklayacak olan Fon Kurulunun, Kobin Madenciliği pazarlığa çağırması bekleniyor.

 Â

Haberin Devamı

TMSF'nin Esentepe'deki binasında yapılan ihaleye Kobin Madencilik Ä°nÅŸaatÂve Ticaret AÅž, Üç Yıldız Tarımsal Ä°ÅŸletmeler Sanayi ve Ticaret AÅž, Eti Krom AÅž,ÂTorunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AÅž ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AÅžÂkatıldı.Â

 

Ä°hale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile baÅŸladı.ÂKapalı zarf aÅŸamasında Kobin Madencilik Ä°nÅŸaat ve Ticaret AÅž 225 milyon dolar, Üç Yıldız Tarımsal Ä°ÅŸletmeler Sanayi ve Ticaret AÅž 245 milyon dolar, Eti Krom AÅž 175Âmilyon dolar, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AÅž ile Safi Katı Yakıt Sanayi veÂTicaret AÅž de 150'ÅŸer milyon dolarlık teklifte bulundu.Â

 

Ä°hale ÅŸartnamesi gereÄŸince açık artırma aÅŸamasına Kobin Madencilik, ÜçÂYıldız Tarımsal Ä°ÅŸletmeler ve Eti Krom katıldı. 245 milyon dolar ile baÅŸlayanÂaçık artırma aÅŸamasında en yüksek teklifi 285 milyon 500 bin dolar ile KobinÂMadencilik Ä°nÅŸaat ve Ticaret AÅž verdi.

  Â

 

Kobin Madencilik, Kolin Ä°nÅŸaat'ın iÅŸtirakleri arasında yer alırken, iÅŸÂadamı Remzi Gür'ün sahibi olduÄŸu Siyah Kalem ÅŸirketinin Kobin Madencilik ileÂbirlikte ihaleye girdiÄŸi öğrenildi. Gür, gazetecilere yaptığı açılamada, KobinÂMadencilik ile sadece bu projede ortak olduklarını söyledi.

 

Haberin Devamı

20 Aralık 2011'de yapılması planlanan ihale, katılımcıların yoÄŸun talebiÂüzerine bugüne ertelenmiÅŸti.

 

KÃœMAÅž Kütahya Manyezit Ä°ÅŸletmeleri AÅž, demir-çelik, çimento, kireç, camÂve diÄŸer ağır sanayi fırınlarının bazik refrakter ihtiyacını karşılayan entegre bir kuruluÅŸ olma özelliÄŸi taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!