Kulaklığın gücü adına...

Güncelleme Tarihi:

Kulaklığın gücü adına...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

JAY-Z, Eminem gibi dünya rap sektöründe önemli isimlere prodüktörlük yapan Kanadalı sanatçı Dr. Dre, 2012’nin en fazla kazanan sanatçısı oldu.

Haberin Devamı

Dre’nin kazançlarının artmasında en büyük etken kendisinin şirketi tarafından üretilen Beats marka kulaklıklar oldu. Kanadalı rap sanatçısı ve DJ Dr. Dre geçen yıl dünya turu, yeni şirketlere yaptığı yatırımlarla birlikte son 12 ayda toplamda 110  milyon dolar kazandı. Son yılların popüler pop müzik sanatçısı Justin Bieber’in de yapımcısı olan Dr. Dre kazancının asıl olarak son dönemin popüler kulaklığı Beats’in satışlarından elde etti. Dr. Dre geçen yıl Beats kulaklıklardan şirketin yüzde 51’lik hissesini HTC’ye 300 milyon dolara satmadan önce vergi öncesi gelirlerden 100 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı.
Efsanevi Rock grubu Pink Floyd’un gitaristi Rogers Waters geçen yıl kazandığı 88 milyon dolarlık kazançla 2012’nin en çok kazanan ikinci sanatçısı oldu. Waters’ın kazancının büyük bir kısmının bu yılki The Wall turnesinden elde ettiği belirtildi. Pollstar’a göre Waters 2012’nin ilk altı ayında toplamda 63 konserden 158 milyon dolar gelir elde etti.   Listenin üçüncü sırasında sir Elton John, 80 milyon dolarlık geliriyle yer alıyor. Forbes dergisinin sıralamasında dördüncü sırada u2 grubu 2012’de 78 milyon dolar gelir elde etti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!