Krize rağmen yatırımdan vazgeçmedi

Güncelleme Tarihi:

Krize rağmen yatırımdan vazgeçmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 10:34

Hisarlar Makine Sanayi AŞ Yönetim Kurul Başkanı Fazlı Türker, nisan-mayıs ayı içerisinde bayi ve distribütör firmalar ile görüştükten sonra kamyonetin seri üretimine geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türker, Eskişehir'de kurdukları ve 35 yıldır traktör ile iş makinelerine kabin ürettikleri fabrikada “Hiscar” adıyla prototip kamyonet üretimine geçen yıl başladıklarını, test sürüşlerinin ardından seri üretime geçmek için gün saydıklarını belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi rağmen seri üretim çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Türker, şöyle konuştu:
“Yaşanan mali ekonomik krize rağmen üretime ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretlerde bizler de bazı iş görüşmelerinde bulunduk ve olumlu sinyaller aldık. Kamyonetlerin seri üretimi için nisan-mayıs ayını bekliyoruz. Bu konuda bayilerimizle bir toplantı yapacağız. Ardından da seri üretime geçmeyi hedefliyoruz. Amacımız en kısa sürede seri üretime geçerek Avrupa ve Asya'daki tedarikçi firmalarımıza ürünlerimizi ulaştırmaktır.”

HİSCAR KAMYONET

Tasarımı Türk mühendislerince yapılan ve sanayi-üniversite işbirliğiyle son hale gelen N1 sınıfındaki kamyonet, IVECO marka motoru, 4x4 çekiş gücüyle 3 farklı modelde üretilecek.

Hiscar kamyonet üretimi projesi, TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı kapsamında geliştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!