Krize çözüm üretmeye giden araya ‘masaj’ı sıkıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Krize çözüm üretmeye giden araya ‘masaj’ı sıkıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 00:00

Şirketler, krizden kurtulmak için izleyecekleri yolları tartıştığı toplantıları, maliyetleri düşürmek için güneyden, İstanbul’a daha yakın bir lokasyon olan Sapanca’ya çekince, otel her krizde doluluk oranlarını artırıyor. NGüral Sapanca Wellness Park İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “2008 yılında açılan ve şimdiye kadar 1 milyon kişiyi ağırlayan otelimiz 2009 krizinde toplantı salonları yetmeyince ek bina inşa etti. Kriz söylentilerinin patladığı son aylarda otel yine doluluk oranlarını artırdı. Doluluk oranlarımız genelde yüzde 65-70 seviyesinde gidiyor ancak temmuzda yüzde 80 ile en yüksek seviyeye ulaştı” diye konuştu.

Toplantı arasında masaj

Toplantı aralarında 15 dakikalık kısa masaj ve toplantı sonrasında 50 dakikalık masaj hizmeti verdiklerini söyleyen Hediye Güral Gür, “Toplantı paketlerine masajı da ekledik. Toplantıdan çıkanlar sırt ve boyun masajı yaptırıyor. Bu hizmetleri verebilmek için SPA ekibimizi 31 kişiye çıkardık” diye konuştu. Sapanca’nın welness ve SPA turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Hediye Güral Gür, şöyle konuştu: “Sapanca lokasyonu artık kabul edildi. Sapanca, İzmit ve Sakarya’dan iş insanı trafiği alıyor. SPA turizmin gelişmesi deniz turizminden daha faydalı. Deniz turizmi için gelen 650-700 dolar bırakırken, bu turizme gelenler 1500 dolar civarında bırakıyor.

Afyon ve Samsun sırada

Otellerinin adını babası Nafi Güral’dan alan NG Hotels olarak değiştirdiklerini söyleyen Güral Gür, şunları söyledi: “Önümüzdeki ay Afyon’da termal otel yatırımımızı açacağız. Bir yıl içinde de Samsun’daki yatırımı hayata geçireceğiz. Hedef koyduğumuz yeni şehirler var. Sapanca’da ikinci tesisin oluşumu gündeme gelebilir. Amacımız Türkiye’de toplam 8 tesise ulaşmak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!