Kriz vurdu, Kıbrıs Rum kesiminde banka soygunu arttı

Güncelleme Tarihi:

Kriz vurdu, Kıbrıs Rum kesiminde banka soygunu arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 00:00

Haberin Devamı

Kredi değerlendirmek kuruluşlarının peş peşe not kırdığı krizdeki Kıbrıs Rum kesiminde  son aylarda ‘orta direğin’ karıştığı profesyonel olmayan küçük çaplı banka soygunlarında patlama yaşanması, hükümeti kara kara düşündürüyor. Son aylarda soygunların artması ve kolay hedef diye nitelenen bankalara para götüren şirket mutemetlerinin de hedef alınması, sosyologların dikkatini çekti. Her sıkıntıya düşenin banka soygununa kalkıştığına dikkat çeken sosyologlara göre, özellikle ‘orta direk’, krizden bankaları ve büyük şirketleri sorumlu tutuyor ve bu nedenle soygunları   meşru görüyor.

Soygun sayısı hızla artıyor

Larnaka kentinde önceki gün 45 yaşındaki bir kadın Kondea Kooperatif Bankası’na sabah saatlerinde giderek veznedeki görevliyi çantasında silah olduğunu söyledi ve 5 bin Euro ile kaçtı.
Larnaka Kooperatif Bankası’na giren ve başına getirdiği kadın çorabı ile yüzünü gizleyen bıçakla bir kişi, 12 bin Euro ile koşar adım uzaklaştı.
Lefkoşa’nın Tseri bölgesinde Zorpas fırınlar zinciri önünde bekleyen 3 kişi, 5 fırından topladığı tahsilatı bankaya götüren mutemedin yolunu kesti. Kar maskeli 3 saldırgan 60 bin Euro ile kaçtı. Limasol kentinde ise, 3 maskeli soyguncu, bıçakla bahis ofisine girdi. Para bulamayınca ofisten elleri boş ayrıldı.
Lefkoşa’da Ticaret Bankası’na giren bir kişi, 4 bin Euro çaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!