Kriz, 28 milyon kişiyi doğrudan satışçı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kriz, 28 milyon kişiyi doğrudan satışçı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:00

Dünyada 167 milyar dolarlık ciroya ulaşan doğrudan satış sektörü, 2008 küresel kriziyle işini kaybedenlerin de yeni adresi oldu.

Haberin Devamı

2007 yılında dünyada 62 milyon kişinin çalıştığı sektör bugün 90 milyonu aştı.

ÖZELLİKLE kadınların kendi çevrelerindeki kişilere yaptıkları satışlarla ek gelir elde ettikleri doğrudan satış, kriz dönemlerinde işsiz kalanlar için önemli iş kapısı oldu. Dünyada 167 milyar dolarlık ciroya ve 90 milyon serbest girişimciye sahip doğrudan satış sektörü, Türkiye’de 1 milyar liralık ciro ve 870 bin serbest girişimciye ulaştı. Türkiye için ilginç olan veri ise, erkek girişimci sayısının dünya ortalamasından daha yüksek olması.
Son dönemlerdeki gelişmelerin sektör açısından yansımalarını değerlendiren Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, şunları söyledi:

BANKACILAR GİRİŞİMCİ

“Bu dönemde işsiz kalan veya ek gelir elde etmek isteyen birçok bankacı serbest girişimciliğe başladı. Rakamlara baktığımızda kriz dönemlerinde sektörün büyüdüğünü ve serbest girişimci sayısının arttığını görebiliyoruz. 2007 yılında dünya genelindeki serbest girişimci sayısı 62 milyona ulaşıyordu. Bu sayı geçtiğimiz yıl 90 milyona dayandı. Geçtiğimiz 167 milyar liralık yıllık ciroya ulaşan sektörde kriz dönemlerinde ürün satışlarında düşüş oluyor ancak ek gelir arayanlar arttığı için serbest girişler çoğalabiliyor.”
Çorbacıoğlu, öncelikle esnek çalışma saatlerinin insanların dikkatini çektiğini ve ek iş olarak başladıkları bu işi zamanla ana işleri haline getirenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Bu işten ayda 200 lira kazanan da var, 20 bin lira kazanan da. Kazanacakları prim yaptıkları ciro ile orantılı artıyor. Doğrudan satış yöntemi ile satılan her 100 üründen 30.55’i ev bakımı ve temizlik ürünleri oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

400 milyon TL’lik hedef

AMWAY Türkiye olarak, bu yıl satışlarda yüzde 15, serbest girişimci sayısında yüzde 17 artış yakalayacaklarını kaydeden Candan Çorbacıoğlu, 250 bin Amway çalışanının geçtiğimiz yıl, 165 milyon TL’lik ciro ile Türkiye’yi Avrupa’nın 2’inci, dünyanın ise 12’inci büyük pazarı konumuna taşıdıklarını aktardı. Çorbacıoğlu, “5 yıl içerisinde 400 bin serbest girişimci ile Türkiye’de yılda 400 milyon TL’lik ciro hedefliyoruz. Böylece, Amway’in dünyadaki ilk 10 pazarı arasına gireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Filenin sultanları’na sponsor oldu

DÜNYANIN en hızlı adamı ‘Jamaikalı ünlü atlet Asafa Powell’den futbolcu Ronaldinho’ya, Çin Halk Cumhuriyeti Milli Jimnastik Takımı’ndan A.C. Milan’a kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde spora sponsorluk desteği veren Amway, Türkiye’de de Voleybol Milli Takımlar Tedarik Sponsoru oldu. Mayıs ayında imzayı attıkları bir yıllık anlaşmanın hem nakdi hem de ürün desteğini kapsadığını bildiren Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, sponsorluğun uzun yıllar devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti. Akademetre tarafından gerçekleştirilen ‘Voleybol Algısı Araştırması’ sonuçlarını da paylaşan Çorbacıoğlu, araştırmanın Türkiye genelinde 12 ili kapsayan ve 1859 yaş arası 785 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Anadolu’da, çocuklarınızın hangi sporu yapmasına izin verirsiniz sorusunun cevabında voleybol ilk sırayı alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kriz, 28 milyon kişiyi doğrudan satışçı yaptı


GÜNÜN İŞ FIRSATLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!