Kritik süreç baÅŸlıyor, iÅŸte memurların tüm talepleri

Güncelleme Tarihi:

Kritik süreç başlıyor, işte memurların tüm talepleri
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 14:34

Memur, ilk toplu sözleşme masasına ‘talepkar’ oturuyor! Tüm memurların taban aylığına ‘seyyanen zam’ yapılsın. Kıdem aylığı 6.4 TL’ye çıksın. Aile yardımı 141 TL’den 200 TL’ye çıksın. Çocuk başına ödeme yaş sınırı olmaksızın 50 TL olsun. Yan ödeme katsayısı memur maaş katsayısı ile eşitlensin.

Haberin Devamı

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu SözleÅŸme Kanunu için CumhurbaÅŸkanı onayı beklenirken Memur-Sen ilk toplantısını bugün yaptı. 4.2 milyon memur ve emeklisi için toplu sözleÅŸme görüşmelerini yürütecek olan Memur-Sen bugünkü toplantıda ‘zam oranı’ dışındaki diÄŸer taleplerini belirledi.Â

 

2012 ve 2013 yılı için talep edilecek zam oranı henüz kararlaştırılmazken, toplu sözleşme masasında hükümetten istenecek diğer talepler şöyle sıralandı:

 

1-    ÂMemur Taban Aylıklarına seyyanen zam yapılsın. Böylece her memura eÅŸit miktarda zam yapılmış olacağından; düşük maaÅŸlı memura yüksek; yüksek maaÅŸlı memura da düşük oranlı bir artış yapılmış olur.

 

Haberin Devamı

2-    ÂKıdem Aylıkları artırılsın. 25 yıllık sınır kaldırılsın. Her yıl için 20 puan olarak belirlenen rakam 100 puana çıkarılsın; böylece yıllık kıdem çarpanı 6.4 TL olsun. Bu da 10 yıllık bir memur için 64 TL, 30 yıllık memur içinse 192 TL kıdem farkı anlamına geliyor.

Kritik süreç başlıyor, işte memurların tüm talepleri

 

3-    ÂYan Ödeme KatsayısıÂ0,02 puandan memur maaÅŸ katsayısı olan 0, 064’e yükseltilsin. Böylece hem çalışan hem de emekli memur maaşında 20 ila 30 TL’lik artış saÄŸlansın.

   Â

4-    ÂEÅŸi çalışmayan memurlara verilen 141 TL’lik aile yardımı 200 TL’ye çıkarılsın.

 

5-    Â0-6 yaÅŸ çocuklar için 32 TL, 6-14 yaÅŸ çocuklar için 16 TL olan çocuk yardımı tüm çocuklar için 50 TL’ye yükseltilsin.

 

Memur, toplusözleşme görüşmeleri için öncelikle Cumhurbaşkanı'nın yasayı onaylaması ardından da yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Bunu müteakip yönetmeliklerin çıkacak. Ardından konfederasyonlar taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na iletecek. Devlet Personel Başkanlığı, hükümet adına görüşmeleri yürütecek olan komisyonu belirleyecek. 1 hafta içinde toplu sözleşme görüşmeleri için yer ve saat ilgili konfederasyonlara bildirecek.

 

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

 

http://www.twitter.com/ayselalp

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!