Kristal Kola ve İhlas Gıda 13 trilyona Atmaca’nın oldu

Güncelleme Tarihi:

Kristal Kola ve İhlas Gıda 13 trilyona Atmaca’nın oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:00

Enver Ören’in sahibi olduğu İhlas Grubu, Kristal Kola, Kristal Gıda Dağıtım ve Pazarlama, İhlas Gıda ve Ticaret’teki hisselerini, Sunny markası ile tanınan Atmaca Elektronik’in sahibi Hayrettin Atmaca’ya toplam yaklaşık 12 milyon 940 bin 860 (12.9 trilyon lira) YTL’ye İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dışında devretti.

İhlas Grubu’nun, inşaat, medya, ev aletleri üretim ve pazarlaması, sağlık ve eğitim sektörlerinde büyüme kararı aldığı, bu devirler sonucunda gıda ve meşrubat sektöründe faaliyet gösteren herhangi bir iştirakinin kalmadığı açıklandı. İhlas Grubu’ndan İMKB’ye yapılan açıklamalarda, iştiraklerden Kristal Kola şirketine talip olan Hayrettin Atmaca ile bir gün geç saatlere kadar görüşüp anlaştıkları belirtildi. İhlas Holding açıklamasında, şu ayrıntılar yer aldı:

KRİSTAL KOLA HİSSELERİ:

Kristal Kola’da sahip olduğumuz 8 milyon 479 bin 804 YTL nominal değerli, şirketin sermayesinin yüzde 35.33’üne tekabül eden hisseler, 1 lot 1.25 YTL’den olmak üzere, toplam 10 milyon 599 bin 755 YTL bedelle Hayrettin Atmaca’ya Borsa dışında devir edildi. İştiraklerimizden, İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. de, Kristal Kola Meşrubat A.Ş’de sahip olduğu şirketin toplam sermayesinin yüzde 2.67’lik kısmına tekabül eden 640 bin YTL nominal değerli hisseleri 1 lot 1.25 YTL’den olmak üzere, toplam 800 bin YTL’ye Hayrettin Atmaca’ya yine Borsa dışında devredildi. İştiraklerimizden 67 bin YTL sermayeli, bu sermayenin yüzde 20 oranında 13 bin 400 YTL nominal kısmına sahip olduğumuz Kristal Gıda Dağıtım ve Pazarlama Sanayi ünvanlı firmada sahip olduğumuz bu hisseler 174 bin 550 YTL bedelle Hayrettin Atmaca’ya satılmıştır. İhlas Pazarlama A.Ş. ünvanlı iştirakimiz de, Kristal Gıda Dağıtım ve Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş’de sahip olduğu, şirketin toplam sermayesinin yüzde 42’sine tekabül eden 28 bin 140 YTL nominal değerli hisseyi 366 bin 555 YTL bedelle Hayrettin Atmaca’ya devretti.

İHLAS GIDA PAYLARI:

Diğer taraftan, 10 milyon YTL nominal sermayeli, İhlas Gıda ve Ticaret A.Ş. ünvanlı iştirakimizde sahip olduğumuz, şirketin yüzde 20’lik hissesine tekabül eden 2 milyon YTL nominal değerli (kurulduğundan bugüne kadar, bu şirketin ortakları sadece sahip oldukları sermayenin yüzde 25’lik ilk taahhüt kısmını yerine getirmişlerdir) pay pazarlık konusu oldu. Dolayısıyla, bu şirketin sermayesi için, sermaye taahhüt ödemesi olarak tarafımızdan 500 bin YTL’lik kısmı ödenmiştir. Bu hisseler, 500 bin YTL bedelle Kristal Kola ve Meşrubat Sanayi A.Ş’ye devredilmiştir. Devir bedeli bugün (dün) tahsil edilecektir. İhlas Pazarlama A.Ş. ünvanlı iştirakimiz de, İhlas Gıda’da sahip olduğu şirketin sermayesinin yüzde 20’lik kısmına tekabül eden ve sermaye taahhütünün yüzde 25’lik kısmı yerine getirilen, 2 milyon YTL nominal değerli hisseleri 500 bin YTL bedelle, Hayrettin Atmaca’ya devretti.

Ödeme 7 günde peşin yapılacak

İHLAS
Holding açıklamasında, hisse devir bedellerinin, Hayrettin Atmaca’dan yedi gün içinde peşin olarak tahsil edileceği belirtilerek, ’İnşaat, medya, ev aletleri üretim ve pazarlaması, sağlık ve eğitim sektörlerinde büyüme kararı alan grubumuzun, bütün bu devirler neticesinde gıda ve meşrubat sektöründe faaliyet gösteren herhangi bir iştiraki kalmamıştır’ denildi.

Ağrılı Atmaca Sunny’yle büyüdü

ATMACA
Elektronik’in sahibi Hayrettin Atmaca, Ağrı doğumlu. Ağrı’da yakın dönemde okul da yaptıran ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan teşekkür plaketi alan Hayrettin Atmaca, Sunny markasıyla televizyon, uydu anteni, elektrikli ev aletleri, dvd vcd disc man, audio v.b. ürünler üretiyor. 2004’te 150 trilyon civarında ciro yapan şirket Haramidere’de 47 bin metrekarelik büyük bir fabrika yatırımı için Güney Koreli Kaon Media Co. Ltd ile ortaklık kurmuştu. Atmaca Elektronik Sunny ürünleri üretimini yeni fabrikasında artırarak ihracatını artırmayı hedefliyordu.

Pazarlıkta borsa fiyatı baz alındı

İHLAS Holding’den İMKB’ye yapılan başka bir açıklamada, Kristal Kola ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret A.Ş’de sahip olunan hisselerin satış fiyatının, Borsa işlem fiyatı baz alınarak pazarlık sonucunda tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, Kristal Gıda Dağıtım ve Pazarlama A.Ş’nin satış fiyatı tespit edilirken bu şirketin 698 bin 200 YTL nominal değerli Kristal Kola Meşrubat hissesi elinde bulundurduğu ve bu hisselerin İMKB’de işlem gördüğü fiyat göz önüne alınarak pazarlık neticesi fiyat tespiti yapıldığı vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!