Kraliçe’nin bankası RBS Abu Dabi’li fonlara satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe’nin bankası RBS Abu Dabi’li fonlara satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 00:00

İngiltere Kraliçesi’nin hissedarları arasında yer aldığı İngiliz bankası Royal Bank of Scotland’ın (RBS) hisselerinin bir kısmının Abu Dabi merkezli varlık fonlarına satılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

BBC’de yer alan haberde, finansal kriz sırasında İngiliz devletinden yardım alan ve devletin yüzde 82 pay sahibi olduğu RBS’in üçte birinin Abu Dabi varlık fonlarına satılabileceği kaydedildi.

Haberde, RBS hisselerinin şu andaki değeri göz önüne alındığında böyle bir satışın İngiliz yatırımcıları milyarlarca sterlin zarara uğratabileceği bilgisi yer alırken, hisselerin değerinin şu anda hükümetin 2008 yılında yüzde 82 hisseyi satın alırken ödediği fiyatın çok gerisinde olduğuna dikkat çekildi.

Abu Dabi hanedanına yakın bir kaynak, satışa ilişkin temasların Emir ailesinin üyeleri düzeyinde sürdüğünü belirtirken, üst düzeyli bir İngiliz bankacı da Abu Dabi varlık fonlarının bu aşamada görüşmelere dahil olmadığını söyledi.

İngiliz hükümetine ait hisseleri elinde tutan UK Financial Investments’ın Abu Dabi fonları dahil bazı yabancı yatırımcılarla bir süredir görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!