Koton, Monte Carlo’da yarışacak Gökyiğit TEMA’yı Davos’a götürecek

Güncelleme Tarihi:

Koton, Monte Carlo’da yarışacak Gökyiğit TEMA’yı Davos’a götürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

Ernst&Young’ın Milliyet ve CNN Türk işbirliğiyle Türkiye’de altıncısını düzenlediği ’Yılın Girişimcisi’ yarışmasını Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz kazandı.

Türkiye’de ’2009 Yılının Girişimcisi’ seçilen Yılmaz çifti, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Monte Carlo’da gerçekleştirilecek olan ’Dünya Yılın Girişimcisi’ finalinde Türkiye’yi temsil edecek. 5 finalist arasından birinci olan Yılmaz çifti, ödüllerini Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Jüri Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in elinden aldı.

Finalistler plaket aldı

Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması’nın Türkiye ayağında finale kalan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, Elkon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, Altınkılıçlar Kahve Kakao Ürünleri (Kahve Dünyası) Yönetim Kurulu Üyesi Alev Altınkılıç ve Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban’a da birer teşekkür plaketi verildi. Gecede ayrıca, Davos Zirvesi’ni düzenleyen Schwab Vakfı’nın bu yıl Ernst & Young, Milliyet ve CNN Türk işbirliğiyle düzenlediği ’Yılın Sosyal Girişimcisi’ kategorisinde de ödül verildi. Yarışmada, ödülü Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Kurucu Başkanı Nihat Gökyiğit aldı. Gökyiğit’e ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu
/images/100/0x0/55ea2fe3f018fbb8f87058ba
Başkanı Aydın Doğan verdi. Gökyiğit bu ödülle Global Sosyal Girişimcilik Zirvesi’nde ve yıl boyu Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlenen toplantılarına katılma imkanı bulacak.

Deniz subayı ve öğretmen

Tüm dünyada 300’den fazla noktada yılda 15 milyon ürün satışı gerçekleştiren bir Türk hazır giyim markası Koton’un temelleri 1988 yılında atıldı. Deniz Subayı olan Yılmaz Yılmaz ile öğretmen olarak İstanbul’a gelen Gülden Yılmaz, yaz tatillerini değerlendirmek için Kuzguncuk’ta ihraç fazlası giysileri sattıkları 25 metrekarelik bir dükkanla girişimciliğe adım attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!