Korkmaz Yiğit medyadan çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Korkmaz Yiğit medyadan çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkbank'tan sonra satın aldığı yazılı ve görsel basın kuruluşları ile dikkatleri üzerinde toplayan işadamı Korkmaz Yiğit, medyadan çekiliyor. Dün Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Milliyet Gazetesi'nin Yiğit'e satış işlemini durdururken, Yiğit de bir süre önce aldığı Kanal E'yi Ayhan Şahenk'e satma kararı aldı.

Son günlerde Türkbank ve satın aldığı medya kuruluşları ile dikkati çeken işadamı Korkmaz Yiğit dün medyadan çekilme kararı aldı.

Sürpriz gelişme dün Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, Milliyet Gazetesi'nin satış işlemini durdurması ile başladı.

Alaattin Çakıcı ile yaptığı konuşma kasetinin ortaya çıkmasından sonra medyadaki durumu tartışmalı hale gelen Korkmaz Yiğit son zamanlarda satın aldığı öteki gazete ve televizyonları da devretme kararı aldı.

Korkmaz Yiğit'in yükselişi, Türkbank'ı almasıyla başladı.

YAZILI BASIN

Daha sonra Kanal 6 ve Kanal E televizyonlarını satın alan Yiğit, yazılı basına da Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerini satın alarak girdi.

Son olarakta Milliyet Gazetesi'ni satın almak için anlaşma imzalayan Yiğit için geri sayım, Fransa'da yakalanan ünlü baba Alaattin Çakıcı ile yaptığı telefon konuşmasının ortaya çıkması ile başladı.

Korkmaz Yiğit'in Çakıcı ile Türkbank'ın satışı için konuştuğunun öğrenilmesi üzerine, Yiğit'in medyaya girmesi de tartışılmaya başladı.Bu gelişmeler üzerine Milliyet Gazetesi’nin sahibi Aydın Doğan, dün akşam Korkmaz Yiğit ile bir görüşme yaparak, bu şartlarda Milliyet Gazetesi'nin satış işleminin durdurulması gerektiğini bildirdi.

DİĞER SATIŞLAR

Bu görüşmeden sonra Korkmaz Yiğit, medyadaki öteki gazete ve televizyonlarını da devredeceğini söyledi.

Yiğit, Kanal E'yi de Doğuş Gurubu sahibi Ayhan Şahenk'e satma kararı aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!