Körfez’de gündem enerji

Güncelleme Tarihi:

Körfez’de  gündem enerji
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 21:28

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn gezisine başladı. 15 Şubat’a kadar sürecek ziyaretlerde doğalgaz ithalatı en önemli gündem maddesi olacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte dün çıktığı ziyarette öncelikli hedefin ülkelerle olan ikili ticaret hacmini arttırmak olduğunu söyledi. Erdoğan, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Tani ile görüşecek. Üç ülkede işadamlarına, “Türkiye yatırımda güvenli liman” mesajı verilecek. Bahreyn’li yatırımcılara Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kış turizm alanlarıyla ilgili bilgi aktarılacak. Erdoğan, Bahreyn ile ikili ticarette 321 milyon dolar olan hacmin daha yukarılara taşınmasının hedeflendiğini söyledi.

GIPTA İLE BAKILIYOR

Haberin Devamı

Erdoğan’ın ikinci durağı Suudi Arabistan temasları iki ülke arasında 16 ayda üst düzeyde yapılan 7. zirve olacak. Ziyarette askeri ve ticari alanda atılacak adımlar ele alınacak, Suudiler turizm yatırımları için davet edilecek. Erdoğan, iki ay önce Trabzon’da buluştuğu Katar Emiri Şeyh Temim Hamad Al-Tani ile yeniden bir araya gelecek. Dünyadaki toplam LNG arzının 3’te 1’ini tek başına karşılayan Katar’dan yapılacak ithalat ele alınacak. Erdoğan, gezisinin son durağı Katar için de şöyle konuştu: “Bugün Türkiye-Katar münasebetlerine gıpta ile bakılmakta, örnek alınmaktadır. Ekonomi, ticaret, dış politika ve yatırım gibi bir çok alanda çok yakın diyaloğumuz bulunuyor. Karşılıklı ziyaretler ve imzaladığımız anlaşmalarla da mevcut seviyeyi daha da bir üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!