Körfez ile 25 milyar dolarlık ticaret hedefi

Güncelleme Tarihi:

Körfez ile 25 milyar dolarlık ticaret hedefi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 07:00

Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ve Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla Türk iş dünyasını İstanbul’da buluşturuyor.

Haberin Devamı

12-13 Kasım tarihlerinde yapılacak Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023’e her iki taraftan da büyük ilgi var.

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023’ün bölge ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak adına düzenleneceğini duyuran UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, “Giderek değişken hale gelen jeopolitik manzara ve kötüleşen büyük güç ilişkileri göz önüne alındığında, ekonomik kalkınma yoluyla bölgesel bağları sağlamlaştırmak önem arz ediyor. GCC-Türkiye Ekonomik Forumu; tarım, gıda, altyapı, ulaşım, lojistik, turizm, finans, yatırım, sanayi ve enerji alanlarında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak” dedi.

GÜZEL YOLDA İLERLİYOR

Haberin Devamı

Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu ve bu iş birliğinin Körfez ülkeleri için büyük önem arz ettiğini kaydeden Körfez Araştırma Merkezi (GRC) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulaziz Sager, özellikle bilgi, kültür, eğitim paylaşımı anlamında çok güzel şeyler yapılacağına dikkat çekti.

Sager, ‘Körfez ülkeleriyle Türkiye arasındaki etkileşimi çok iyi gözlemliyoruz ve çok güzel bir yolda ilerlediğimize inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutluyuz. Bu ziyaretle birlikte özellikle politikada zor günler bitti gibi gözüküyor. Özellikle daha önceden başlayan 1 milyar dolarlık ekonomik gelişimin, 2030 yılında 25 milyar dolara çıkması da hedeflendiği için çok değerli bir ziyaret” değerlendirmesinde bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME!