Koç'un 2 şirketi birleşti

Güncelleme Tarihi:

Koçun 2 şirketi birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 13:17

Koç Topluluğu'nun yalıtım sektöründe faaliyet gösteren iki şirketi birleşti.

Cam yünü üretmek amacıyla 1965 yılında kurulan İzocam Ticaret A.Ş., sanayi sektöründe ısı izolasyonu konusunda faaliyet göstermek üzere Teknik İzolasyon A.Ş. adı altında 1966 yılında kurulan Tek İz İzolasyon ve Yapı Elemanları A.Ş.'yi bünyesine kattı.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı, İzocam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Bulgurlu, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, aynı sektörde faaliyet gösteren iki şirketi birleştirerek, kaynakların rasyonel kullanımının, işletme sermayesi, nakit değerler, alanlar ve makinelerinin daha verimli değerlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Birleşme ile Tek-İz'in tüzel kişiliğinin sona erdiğini, ismin marka olarak muhafaza edileceğini belirten Bulgurlu, bundan böyle Tek-İz'in, İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Tek-İz Tesisi olarak anılacağını bildirdi.
İzocam şirketinin bu birleşmenin ardından yıl sonu hedeflerini revize ettiğini kaydeden Bulgurlu, “Buna göre İzocam'ın 2005 yılı net satış hedefi 200 milyon YTL, ihracat hedefi 30 milyon dolar, büyüme hedefi yüzde 13 ve yaratılan kaynak hedefi ise 24 milyon YTL'dir. Bu birleşme neticesinde İzocam daha da güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

Bulgurlu açıklamaları sırasında, yalıtımın enerji tasarrufunun yanı sıra yangın güvenliği sağladığına da dikkat çekti.
Binaların inşa aşamasında kullanılan yangın dayanımı yüksek yapı malzemelerinin seçimi ve özellikle çatı ve duvarlarda yangın yalıtımı uygulanmasının, yangın esnasında insanların tahliyesi için yeterli zamanı sağlayacağını vurgulayan Bulgurlu, 2002 yılında yürürlüğe giren binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin uygulanması için resmi makamların desteğine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

BENZER DURUMLARDA BİRLEŞMELER OLABİLİR

Bulgurlu, bir soru üzerine, birleşme sonucu mükerrer kadrolar nedeniyle personel küçülmesinin doğal olduğunu, ancak yaratılacak sinerji nedeniyle ciro ve karda artışlar olacağını belirtti.
Bülent Bulgurlu, Koç Topluluğu'nda daha önce de bazı şirket birleşmeleri olduğu anımsatılarak, devamının gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, İzocam-Tek-İz birleşmesinin başlangıç noktasının her iki şirketin de izolasyon ürünleri kullanmasından kaynaklandığını, aynı işi yapan şirketlerde sinerji yaratacak benzer durumlarda birleşmenin söz konusu olabileceğini ifade etti.

İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut da 5 ayrı tesiste 5 ana ürün grubunda yaklaşık 350 ürün üreten İzocam'ın bugün 55 bin ton kapasitesi ile Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük mineral yün üreticisi olduğunu bildirdi.
Bulut, İzocam'ın, çatı ve cephe kaplamaları, hafif çelik taşıyıcı sistemler, asma tavan ve bölme duvar sistemleri alanında faaliyet gösteren Tek-İz'i bünyesine katarak sektörde lider konumunu pekiştirirken, hizmet yelpazesini de genişlettiğini kaydetti.

Ümraniye Dudullu'da yer alan Tek-İz tesisinin, 6. İzocam tesisi olarak faaliyetini sürdüreceğini belirten Bulut, “Bu sene 40 yılını kutlayan İzocam, bünyesine sadece 39 yıllık köklü bir tesisi değil, güçlü bir markayı da katmıştır. Uzun yıllardır ürün kalitesi, detay çözümleri ile marka olan ürünler bundan böyle İzocam Tek-İz Panel, İzocam Tek-İz Asma Tavan gibi yeni isimleriyle pazarda daha geniş yer bulacaktır” dedi.

Bulut'un verdiği bilgiye göre, birleşmeyle birlikte İzocam'ın sermayesi 21 milyon YTL'den 24 milyon 534 bin 143 YTL'ye yükseltildi. Tek-İz hissedarlarına İzocam hisselerinin dağıtımı gerçekleştirildi. (İstanbul/AA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!