Kocaeli ve İzmir’de sağlık dönüşümü

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli ve İzmir’de sağlık dönüşümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 22:18

GE Sağlık, GAMA Holding AŞ ve Türkerler Holding, Türkiye’nin sağlık dönüşümünü kamu özel sektör ortaklıkları ile desteklemek amacıyla, Sağlık Bakanlığı’na ait iki stratejik proje olan Kocaeli Sağlık Kampüsü Projesi ve İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü Projesi’nin geliştirilmesi için anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

GAMA Holding AŞ CEO’su Hakan Özman, “Sağlık Bakanlığı’nın kamuya ait sağlık hizmetlerinde kapasite ve kalitenin iyileştirilmesini hedefleyen kamu özel sektör ortaklıkları vizyonunun gerçekleştirilmesi yönünde önemli bir ilerleme kaydedildi. Farklı sektörlerde Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmaya kararlı bir firmayız” dedi. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de, “Sağlık Bakanlığı, GAMA ve Türkerler konsorsiyumunun önüne Kocaeli ve İzmir Bayraklı projelerinin gerçekleştirilmesi için net hedefler koydu. General Electric sağlık hizmetine yönelik kamu özel sektör ortaklık projelerinde geniş bir teknoloji ve yetkinlik portföyü sunuyor” dedi.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “Aktif ve hastayı merkeze alan bir sağlık sisteminin oluşturulması bu dönüşüm stratejisinin temelini oluşturuyor” diye konuştu. GE Sağlık Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar Başkanı ve CEO’su Skander Malcolm, ise kamu özel sektör ortaklıklarının uzun vadeli başarısının garanti altına alınması için özel ve kamuya ait sektörler arasında stratejik işbirliği yapılmasının gerekliliğine inandıklarının altını çizedi. Malcolm, “GE, bu amaçla sağlık hizmetleri sektöründe verimliliğin yanı sıra bilgi ve teknoloji paylaşımını arttırıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!