Koç: Türk savunma sanayinin en büyük özel girişimiyiz

Güncelleme Tarihi:

Koç: Türk savunma sanayinin en büyük özel girişimiyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 15:17

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, İstanbul'da 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF) bulunan Koç Savunma Sanayii Grubu şirketleri Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ve Katron stantlarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Koç Holding'ten yapılan açıklamada, 10 Mayıs 2011, Salı günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan 10'uncu Uluslararası Savunma Sanayi Fuarında stantları bulunan Koç Savunma Sanayi Grubu şirketleri yeni proje ve ürünlerini sergilendiği belirtildi.

Açıklamada Grubun savunma sanayisi şirketlerinin stantlarını ziyaret eden Mustafa Koç'un şunları kaydettiği bildirildi:

“Koç Holding Savunma Grubu, bugün Türkiye savunma sanayisinde faaliyet gösteren en büyük özel girişimdir. Kara, deniz ve bilgi teknolojileri alanlarındaki çalışmalarımızla savunma sanayisi, Koç Holding'in büyüme stratejileri arasında yer alan bir sektör haline geldi. Şirketlerimiz Otokar, RMK Marine ve Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri'ni görev aldıkları projelerde ve her türlü çalışmalarında destekliyoruz. Önemli olan şirketlerimizle birlikte teknolojiye hakim ve sahip olarak savunma sanayisinin gelişimine katkı sağlamak ve ülkemiz için katma değer yaratmaktır.”

Haberin Devamı

Koç'un, fuarda Otokar'ın sergilediği ilk Türk Ana Muharebe Tankı ALTAY, yeni zırhlı muharebe aracı ARMA 8X8 ve dünyaca tanınan COBRA araçları hakkında bilgi aldığı dile getirilen açıklamada, RMK Marine standında, şirketin Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi'nde gelinen aşamalar ile RMK Marine'in LPD (Helikopter taşıyan gemi) projesi ihalesi için yaptığı çalışmaları incelediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!