Koç’tan Avrupa’ya ‘tek dünya ve toplumsal sorumluluk’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Koç’tan Avrupa’ya ‘tek dünya ve toplumsal sorumluluk’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

İsveç’te ‘sosyal sorumluluk’ konferansında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, dedesi Vehbi Koç örneğini verdi; “Dedem Vehbi Koç sorumlu davranmak için yasal çerçeve beklemedi, elini taşın altına koydu. Pekçok işadamı arkadaşına da öncülük yaptı” dedi. Koç, küresel krizle ilgili de “Dünyamız tek, problemleri görmezden gelme lüksüne sahip değiliz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği Dönem Başkanlığı’nı yürüten İsveç’te düzenlenen ‘Protect, Respect, Remedy’ konferansında, kurumsal vatandaşlık bilincinin global bakışla ele alındığı oturumda tek Türk konuşmacı olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “İş dünyası toplumsal sorunları ve ihtiyaçları görmezden gelme lüksüne sahip değil” dedi. Koç, iş dünyasının kurallara saygılı davranmasının ancak sorumluluğun iş dünyası ile devlet arasında adaletli paylaşımı ile mümkün olacağını ifade etti.
AB Komisyonu üyeleri, diplomatlar, akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinin de katıldığı konferansta dedesi Vehbi Koç örneğini veren Mustafa Koç, “Dedem, her şeyi devletten beklemek yerine elini taşın altına koydu ve topluma pekçok hizmet verdi. Vehbi Koç Vakfı’nı kurarak sosyal sorumluluğu kurumsallaştırdı. Son kriz gösterdi ki, sadece ekonomik katma değer üretilmesi dünyaya refah getirmiyor ” dedi.
Tek dünyayı paylaşıyoruz
Mustafa Koç, konuşmasına “İnsanlık tek bir dünyayı paylaşıyor” sözleriyle başlarken, kimsenin problemleri görmezden gelme lüksüne sahip olmadığını vurguladı. Bugünkü dünya düzeninde ülkelerin, piyasaların ve politikaların birbirinden bağımsız olduğunu söylemenin doğru olmayacağına dikkat çeken Koç, “Genelgeçer bir yaklaşım var: Devlet kural koyar, iş dünyası uygular. Peki gerçekten böyle mi! Sınırlar nerede başlıyor, nerede bitiyor” diye sordu.
Dedem öncü oldu
Mustafa Koç, “Sosyal sorumluluk bilincine sahip bir işadamı bir yandan devletle toplum arasında katalizör işlevi görür, bir yandan toplumsal gelişme adına itici güç olur. Şirketimizin kurucusu dedem Vehbi Koç da, temelleri yeni atılmış bir ülkede bir yandan ekonomik refahın artması için öncülük yaptı, diğer yandan da proaktif bir şekilde topluma hizmet ederek toplumsal refahın artması için çalıştı” dedi. BM’nin öncülüğünde oluşturulan ‘Global Compact’in (Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin) dünya için muazzam bir referans olduğunu vurgulayan Koç, “2006’da  Koç Holding, Global Compact’a imza attı. İncelemeler ve anketlerle Koç Grubu’nun vizyon ve değerlerinin, çalışma biçimimizin Global Compact ilkeleri ile örtüştüğünü tespit ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Koç’tan Avrupa’ya ‘tek dünya ve toplumsal sorumluluk’ uyarısı

Haberin Devamı

İSVEÇ’te ‘sosyal sorumluluk’ konferansında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, dedesi Vehbi Koç örneğini verdi; “Dedem Vehbi Koç sorumlu davranmak için yasal çerçeve beklemedi, elini taşın altına koydu. Pekçok işadamı arkadaşına da öncülük yaptı” dedi. Koç, küresel krizle ilgili de “Dünyamız tek, problemleri görmezden gelme lüksüne sahip değiliz” mesajı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!