Koç Spor Fest18 Nisan’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Koç Spor Fest18 Nisan’da başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 09:36

Koç Holding’in düzenlediği gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest, üniversite spor oyunlarına verdiği destekle büyümeye devam ediyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Üniversite Oyunları’nda finaller Koç Spor Fest kapsamında 18 Nisan’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başlıyor.

Haberin Devamı

Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Spor Fest’in spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin gençlik festivali olduğuna dikkat çekerken, “Koç Spor Fest bünyesinde 11 yıldan bu yana üniversite sporlarını geliştirmek, farklı branşlara katılımı artırmak ve üniversiteli sporcuların başarılarını uluslararası platformlara taşımalarına katkı sağlamak için desteğimizi her yıl daha da artırdık” dedi. 

57 BRANŞA YÜKSELDİ
Bu yıl spor odaklı stratejileri doğrultusunda festivalin adını da ‘Koç Spor Fest’ olarak değiştirdiklerini anlatan Oya Ünlü Kızıl, şunları söyledi: “Koç Spor Fest ile eş zamanlı gerçekleşen konserler ve eğlenceli oyunlar ile de gittiğimiz her ilde festivalimizi mini bir olimpiyat havasına taşıyoruz. Başladığımızda üniversite spor oyunlarında mücadele edilen branş sayısı 12 iken bu yıl sayı 57’ye yükseldi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Koç Spor Fest, İstanbul’un ardından sırasıyla Zonguldak, Samsun, Ankara, Mersin, Afyon ve Antalya’da üniversitelileri spor, müzik ve eğlence ile buluşturacak. Koç Spor Fest kapsamında, bu yıl ünlü rock grubu mor ve ötesi sahne alacak.”

EĞLENCE VE REKABET
Üniversite sporlarına verdikleri desteğin önemine dikkat çeken Oya Ünlü Kızıl, “Koç Spor Fest, başladığı günden bu yana hep kendini geliştirerek gençlerin farklı spor dallarına ilgisini artırmak için çalıştı. Spor denilince akla gelen neredeyse tüm branşlara dokunmaya çalışıyoruz. Genç sporcuları desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Koç Spor Fest bugün binlerce kişiyi içine alan, üniversitelileri bir yandan spor yapmaya teşvik ederken bir yandan da eğlence ve rekabetin keyifli yanlarıyla buluşturan bir organizasyon haline geldi. Finallerin düzenlendiği illerde yerel yönetimlerden ve üniversitelerden aldığımız destek bundan sonraki dönemde Koç Spor Fest’i daha da iyi noktalara getirmek için çalışmalarımızda bize güç veriyor” dedi.

Haberin Devamı

RAKAMLARLA KOÇ SPOR FEST

*Koç Spor Fest ile 2006 yılından bu yana 33 şehir, 34 üniversiteye gidildi, 100 bin kilometre yol kat edildi.
*Bugüne kadar 89 festivalde 2.5 milyondan fazla gence ulaşılan etkinlik kapsamında 160 bin sporcu mücadele etti.
*İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, bu yıl bu sayının 57’ye yükselmesiyle birlikte müsabakalara katılan sporcu sayısı da 26 bine ulaştı.
*1 milyon 600 bin kişi konserlere, 530 bin kişi de müsabakalara ve etkinliklere izleyici olarak katıldı. Sosyal medya aracılığıyla 30 milyon kişiye ulaşıldı.

Haberin Devamı

Koç Spor Fest18 Nisan’da başlıyor


Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford Otosan, Ford Trucks, Koçtaş, Opet, Setur, Tüpraş, Tanı, Avis, Bilkom, Fiat ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek veriyor. Turmepa, Çevko, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi bir çok kurumla işbirliği yapılarak sahada öğrencilere sosyal sorumluluk projeleri de anlatılıyor. 400 tedarikçi ve 350 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!