Koç, iç giyime de giriyor

Güncelleme Tarihi:

Koç, iç giyime de giriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Koç Grubu'nun Mexx Group ile ortak yatırımı olan Mexx, kadın, erkek ve çocuk giyiminden sonra iç giyime de giriyor. İlk mağazasını bir yıl önce açan Mexx Türkiye'nin Güney ülkelerinde faaliyet gösteren Mexx'ler içindeki payı yüzde 5'e ulaştı.
Haberin Devamı

Koç Grubu ve Mexx Group ortaklığı ile kurulan Mexx, Türkiye'de hızlı büyüyor. İlk mağazasını bir yıl önce açan Mexx Türkiye'nin Güney ülkelerinde faaliyet gösteren Mexx'ler içindeki payı yüzde 5'e ulaştı.

Mexx Türkiye'nin Genel Müdürü Zafer Parlar, dünyadaki 42 ülkedeki Mexx mağazaları içinde İspanya'nın payının yüzde 9, Portekiz'in payının yüzde 5 olduğuna dikkat çekti. Parlar, ‘‘İspanya ve Portekiz'de Mexx dört yıldır faaliyette. Biz ise ilk mağazamızı henüz bir yıl önce açtık. Gelecek yıl İspanya, önümüzdeki iki yıl içinde de Fransa'yı yakalarız’’ dedi.

HIZLI MAĞAZALAŞMA

Üç yıl içinde 15 mağazaya ulaşmayı planlayan Mexx, daha ikinci yılında bu rakamı yakalayacak. Halen Türkiye genelinde 9 mağazası bulunan Mexx, 1998 yılı içinde dört yeni daha mağaza açacak. Kadın, erkek, çocuk ve bebek giyim markası Mexx, 98 yılı içinde Antalya, İzmir, Bursa ve Eskişehir'de de mağaza açmayı planlıyor.

Mexx Türkiye, bir yandan yeni mağazalar açarken, diğer yandan da ürün yelpazesini genişletiyor. 1998 yılından itibaren kadın iç giyimine de gireceklerini belirten Zafer Parlar, ‘‘İç giyim başta olmak üzere parfüm ve gözlük satışı için de distribütörler arıyoruz’’ dedi.

Mexx, önümüzdeki aylarda, biraz daha uygun fiyat ve modern XX koleksiyonunu da mağazalarında satışa sunacak. Jimnastik ve spor salonları için üretilen özel giysilerden oluşan Mexx Sport koleksiyonu için de distribütörlük verecek.

Uluslararası Mexx, dünyanın çeşitli ülkelerinde 400 fabrikayla çalışıyor. Uluslararası stilistlerle çalıştığı için tüm ülkelerin kültürlerini hazırladığı koleksiyonlara yansıyor.

Mexx, kalite ve üretimi her aşamada denetliyor. Hollanda'da üç şirketi var. Mexx International, Mexx Hollanda ve Mexx Avrupa... Bu şirketler doğrudan üretim yapmıyor, sadece dünyadaki çeşitli fabrikalarda yapılan üretimi ve pazarlamayı koordine ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!