Koç Holding Demir Döküm, İzocam ve Döktaş'ı satmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Koç Holding Demir Döküm, İzocam ve Döktaşı satmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 11:31

Koç Holding'in, topluluk şirketlerinden Türk Demir Döküm, İzocam ve Döktaş'ta sahip olduğu hisselerin, satış da dahil olmak üzere değerlendirilmesi konusunda ön çalışma yapmak için danışmanlık şirketleriyle görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Koç Holding A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, basında yer alan haberlerde topluluk şirketlerinden Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş.'nin satışa çıkarıldığına dair haberlerin bulunduğunun kendilerine bildirildiği belirtildi.
Açıklamada, “Koç Topluluğu'nun, uzun vadeli stratejik planında yer alan portföy yeniden yapılandırması kapsamında, Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş., İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de sahip olduğumuz hisselerin satışı da dahil olmak üzere, çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi konusunda ön çalışma yapmak üzere çeşitli danışmanlık firmaları ile görüş alışverişi yapılmaya başlanmıştır” denildi.
Bu tarih itibariyle herhangi bir sözleşme imzalanmadığı, konu ile ilgili gelişmeler hakkında gerekli açıklamaların yapılacağı kaydedilen açıklamanın ardından, işlem sıraları geçici olarak kapatılan Koç Holding ve Türk Demir Döküm'ün Borsa'daki hisse senetleri, tekrar işlem görmeye başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!