Koç, gençleri ‘öpecek’ yeni liderler çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Koç, gençleri ‘öpecek’ yeni liderler çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 00:00

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, grupta geleceğin liderlerine yönelik çalışmayı anlatırken, “Bu yıl ilk kez gençleri öpeceğiz” dedi. Borusan Holding CEO’su Agah Uğur da, 5 bin 500 çalışan arasındaki iletişimi ve şirketteki işleyişi artırmak için Facebook benzeri bir sistem kuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

KOÇSİSTEM-Capital işbirliğiyle üç yıldır gerçekleştirilen CEO Profil etkinliğinde Türkiye’nin 4 büyük holdinginin CEO’ları bur araya geldi. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, geleceğin gençlerine yönelik çalışmaları, “Onları bu yıl ilk kez öpeceğiz” sözleriyle dile getirirken, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, 5 bin 500 çalışanı internet üzerinde buluşturacak Facebook benzeri çalışmayı anlattı. KoçSistem-Vodafone işbirliği ve Visa’nın co-sponsorluğunda, Akın Öngör’ün moderatörlüğünde gerçekleşen, “Bugünün ve Geleceğin Gündemi” konulu panelde CEO’ların konuşmalarında dikkat çeken noktalar şöyle oldu:
Yeni nesil pohpohlanacak
Koç Holding CEO’su Turgay Durak: “Benim çalıştığım grup çok eski ve köklü olduğu için biz de biraz askeri disiplin var gibi. Ama yenilerin deyimiyle ‘kuantum zıplaması’ yaparak, Yapı Kredi, Tüpraş gibi şirketleri bünyemize kattık, Arçelik’in üretimi Balkanlar’a uzandı, Beko markasını Batı Avrupa’da çok iyi bir yere getirdik. Her yıl yaptığımız yönetici değerlendirmelerinde, kariyer planı yaptığımız arkadaşlar olur. Bu biraz, Anadolu’da babanın çocuğunu gizli gizli, uyuduktan sonra sevmesine benzer. Bizler öyle büyüdük ama yeni nesil öyle değil, motive edilmek istiyor hatta onların deyimiyle pohpohlanmayı bekliyor. Biz de bu yıl ilk kez onları öpeceğiz. İstikbal gördüğümüz genç yönetici arkadaşlara birer mektup gönderdik, sizi izleyeceğiz dedik, her birini genel müdürüne zimmetledik, onlar geleceğin yöneticileri olacak. Bu mektupları 35 yaş altındakilere gönderdik.”
Borusan’a özel Facebook
Borusan Holding CEO’su Agah Uğur: “2010 için öngörülen 3 milyar dolarlık ciro hedefini yaklaşık yüzde 30 aşacağız. 2011 için daha önce açıkladığımız 3.5 milyar dolarlık ciro hedefini de yukarı revize edeceğiz. Grubumuzun 2015 planını tamamladık. Buna göre yeni bir iş koluna girmeden, mevcut işlerimizde var olan potansiyeli değerlendireceğiz. Bizim düzenimiz BMW motoru gibi çalışır, sabah işe sadece aklımızı değil kalbimizi de getirecek uygulamalar peşindeyiz. Bu konuda sosyal medyadan da yararlanmak istiyoruz, onun için Facebook benzeri bir çalışmaya başladık, 5 bin 500 kişinin kendi şirket kültürünü yaratması bizim için çok önemli. Örneğin şu anda bir işe itiraz geldiğinde bu iki kişi arasında kalıyor, ancak bu sistem çalışmaya başladığında bir çalışanımız bana bir itirazda bulunduğunda bunu 5 bin 500 kişi birden görecek.”

Haberin Devamı

Bozüyük’te gelişecek İtalya’da üretilecek

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI Holding CEO’su Erdal Karamercan Türk şirketlerine “Ya yaratın ya da satın alın” diyerek markalaşma tavsiyesinde bulunurken, “Türkiye gelişen ülkeler arasında hızla yükselen bir yıldız” dedi. Karamercan Eczacıbaşı’nın çalışmalarından  örnekler verirken, Bozüyük’te bir inovasyon merkezi kurduklarını ve 50 kişinin burada inovatif ürün üzerine çalışacağını belirtti. Bu arada seramiğin teknoloji merkezi olarak bilinen İtalya’da bir şirket satın alma planları olduğunu belirten Karamercan, Bozüyükte geliştirilen bir ürünün İtalya’da üretileceğine dikkat çekti. Karamercan, ayrıca yapı ürünleri alanında Hindistan’da stratejik işbirliği anlaşması yapmak üzere olduklarını ve 2-3 yıl içinde ise Hindistan’da üretim yatırımı yapabileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu faiz oranları Türkiye’nin avantajı

SABANCI Holding CEO’su Zafer Kurtul, temel strajilerini sağlıklı büyüme üzerine kurduklarını belirtirken, küresel kriz sürecinde ikinci bir dip beklemediğini söyledi. Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 7’nin üzerinde, 2011’de de yüzde 5 civarında büyüme beklediklerini aktaran Kurtul, “Türkiye yeni bir döneme giriyor” dedi. Bu noktada faiz oranlarına dikkat çeken Kurtul, “Bu faiz oranları bizim bugüne kadar görmediğimiz oranlar ve Türkiye’ye gelişim fırsatı getiriyor” dedi. Sabancı olarak hedeflerinin, şirketlerinin değerini artırmak olduğunu dile getiren Kurtul, şunları söyledi: “Yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlerimiz var. Mesela bankacılıkta Avrupa’da kişi başına düşen kredi 44 bin dolar. Türkiye de 3 bin 500 dolar. Bankacılık sektörümüzün geleceğinde Avrupa’ya göre 10 misli büyüme potansiyeli var. Yine Türkiye’de enerjide 3, sigortacılıkta 13, perakende de 2, otomotivde 7 misli büyüme potansiyeli bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!