Koç Doğu'ya gelsin, göç bitsin

Güncelleme Tarihi:

Koç Doğuya gelsin, göç bitsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Cem BAKIRCI Ümit KILIÇ- Talip BULAK/ ARDAHAN,(DHA)
Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile birlikte gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Kars ve Ardahan'da büyük ilgi gördü. Kars'tan Ardahan'ın Göle İlçesine geçen Bakan Gökalp ile Rahmi Koç için çok sayıda kurban kesildi. Rahmi Koç'a ‘‘Baba bizi kurtar’’, ‘‘Baba hoşgeldin’’ diye pankart açan köylülerin yanı sıra, Balçeşme Köyü'nden 13 yaşındaki Yusuf Değirmenci'nin evinin önünde kartona yazdığı, ‘‘Koç Holding hoş geldiniz’’ pankartı dikkat çekti. Pankartı gören Rahmi Koç, Değirmenci'yi yanına çağırarak teşekkür etti. Koç, ‘‘Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?’’ diye sordu. Değirmenci ise, ‘‘Asker olacağım’’ diye karşılık verdi.

Göle İlçesinde Bakan Gökalp, Rahmi Koç ve beraberindekilere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ‘‘Koç gelsin, göç bitsin’’, ‘‘Çocukların umudu Koç Holding’’, ‘‘Bilgi çağında bilgisayar istiyoruz’’, ‘‘Koç kültür sitesi kurulsun’’, ‘‘Kalkınmanın adı Koç Holding olsun’’ yazılı pankartlar da açtılar.

Göle Kaymakamlığı önünde halka hitaben bir konuşma yapan Rahmi Koç, Şanlıurfa'daki besi çiftliğini kastederek, ‘‘Bugün iki mutluluğu birden kutluyoruz. Ümit ediyoruz ki, Urfa'da yaptığımızın benzer yatırımı burada da yapacağız. Ve buraya hareket getireceğiz. Yatırımların politik olmaması lazım. Hatır için olmaması lazım. Bunu tetkik ediyoruz. Ata grubu ile beraber ele ele vererek bu yatırımı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

HAYVANCILIK MERKEZİ OLACAK

Bakan Gökalp da, Türkiye'nin geleceğinde tarım ve hayvancılığın önemini anlattı. Koç- Ata grubunun Şanlıurfa'da yaptığı dünyaya örnek olacak tesisleri gezdiğini ve gurur duyduğunu ifade eden Gökalp, ‘‘Ardahan ve Kars'ı hayvancılıkta eski günlerine kavuşturacağız. TİGEM'i dünyanın en güzel sığırlarının yetiştiği bir çiftlik haline getireceğiz. Burası hayvancılık ticaret merkezi olacak. Avrupa'da ve Amerika'da madalyalar alan Koç ve Ata grubu buraya sanayiyi Anadolu'ya yaymak için geliyor. Yakın bir gelecekte Göle hayvancılık merkezi olacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!