Koç: 2000 yılında Moskova'da dördüncü Ramstore'u açacağız

Güncelleme Tarihi:

Koç: 2000 yılında Moskovada dördüncü Ramstoreu açacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Moskova'da dün Enka ile birlikte ikinci Ramstore mağazasını açan Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, iki yılda Rusya'ya sadece Ramstore için 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, ‘‘2000 yılında Moskova'da dördüncü Ramstore mağazasını açacağız’’ dedi.

Koç Holding ve Migros Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, gelecek yıl Moskova'da üçüncü Ramstore Alışveriş Merkezi'ni, 2000 yılına girerken de dördüncü Ramstore'un hedeflediklerini söyledi. Migros Türk, Ram ve Enka ortaklığı, Moskova'nın ikinci Ramstore Alışveriş Merkezi'ni dün törenle hizmete soktu.

Geçen yıl Moskova'nın kuzeyinde açılan Ramstore Kuntseva'nın açılış yıldönümünde hizmete giren ikinci Ramstore, Maryina Roscha bölgesinde Moskovalılar'la buluştu. Böylece Migros'un yurt dışındaki Ramstore sayısı da 7'ye ulaştı.

Ramstore'un açılış törenine Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, Türkiye Büyükelçisi Nabi Şensoy, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara birer konuşma yaptı. Törenden sonra Rahmi Koç ve Şarık Tara, Dünya Bankası'nın alt kuruluşlarından Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 30 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladılar.

RUSYA'YA İNANIYORUZ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, ilk Ramstore'un 1996 yılında açıldığını belirterek, yeni Ramstore yatırımlarının hızla gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Moskova'da perakende sektöründe yatırımların süreceği konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Koç, Rusya'nın yaşanan krizden güçlenerek çıkacağına inandığını belirtti. 1997-98 yılında Rusya'ya sadece Ramstore'lar için 100 milyon dolarlık yatırım yapıldığını beliren Koç, bu yatırımların Rusya ve Türkiye arasında ekonomik işbirliği ve aynı zamanda yakın dostluk köprüsü kurduğunu söyledi. Koç, bu yatırımların karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştireceğine inandığını belirti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Nabi Şensoy da Türkiye'nin Rusya'nın parlak geleceğine inandığını belirterek, ‘‘Sıkıntılar geçicidir. Ramstore Moskova'nın parlak geleceğini temsil ediyor’’ dedi.

Moskova'nın Maryina Roscha bölgesinde 45 milyon dolarlık yatırımla kurulan ikinci Ramstore’da hipermarket, 80 mağaza, fast food restaurantlar, 700 kişilik dört sinema bulunuyor.

Şarık Tara: Moskova Rusya'ya örnek olmalı

Enka olarak, Moskova Belediye Başkanı'na, Moskovalılar'a ve Rus halkına güvendiğikleri için buralara yatırım yaptıklarını söyleyen Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, ‘‘200 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir ofisimiz var. Rusya'daki yatırımlarımız 345 milyon doları buldu. Eğer bütün Rusya, Moskova Belediyesi gibi hareket etse, krizi çok hızlı aşar’’ dedi.

Yuri Lujkov: Bu muhteşem bir olay

Zor günlerde insanların genellikle gevşediğini belirten Moskova Belediye Başkanı Yuru Lujkov, ‘‘Ama biz gevşemedik, gücümüzü birleştirdik. İkinci Ramstore bu güçbirliğinin muhteşem bir örneği. Moskova inşaatlara alışkın. Ama açtığımız ikinci Ramstore muhteşem bir olay. Çünkü, temelini de 25 Nisan 1998'de atmıştık. Bu kadar kısa sürede, modern bir merkez ortaya çıktı. Bu muhteşem alışveriş merkezi, mükemmel ve dürüst işbirliğinin bir göstergesidir. Yenilerinin açılmasını istiyoruz.’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!