KOBİDER Başkanı Özgenç'ten Başbakan'a mektup

Güncelleme Tarihi:

KOBİDER Başkanı Özgençten Başbakana mektup
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 14:20

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin finansa erişimine çözüm olabilmesi için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Kredi Garanti Fonu imkanlarının artırılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

KOBİDER Başkanı Özgenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta, Türkiye'de işletmelerin yüzde 99'undan, istihdamın yüzde 80'inden, üretiminde yüzde 40'ından fazlasını oluşturan KOBİ'lerin ekonomiye çok önemli katkılar sağlamasına rağmen kredi pastasından aldıkları payın düşük olduğuna işaret ederek, KOBİ'lerin daha çok desteklenmeleri gerektiğini bildirdi.

Özgenç, “KOBİ'lerin finansa erişimine çözüm olabilmesi için KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu imkanlarının artırılması arzumuzdur” dedi.
KOBİ'lerin Alışveriş Merkezleri (AVM) karşısında ezildiğini savunan Özgenç, küçük esnafın Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı Taslağı'nın yasalaşmasını beklediğini dile getirdi.

Belediyelerin sayılarına ve birbirlerine yakınlığına bakmadan alışveriş merkezlerine izin verdiğini dile getiren Özgenç, cadde esnafının iş yapamaz hale gelmesinin en önemli nedeninin büyük mağazaları bünyesinde bulunduran AVM'lerin kuralsız bir şekilde her yerde açılması olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Özgenç, revize edilen Türk Ticaret Kanunu'nun yasalaşması ve akabinde Tüketici Kanun Taslağının hazırlanmasının son derece olumlu adımlar olduğunu ve KOBİDER olarak bu çalışmaları desteklediklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Cari açığı azaltmalı, reel sektörümüzü yaşatmak zorundayız. Ancak Türkiye ekonomisinin hassas tarafı olarak bilinen cari açığın düşürülmesi için uygulanan sıkı para politikaları piyasaları daraltmaktadır. Para politikasında sıkı bir duruş izlenmesi piyasaları olumsuz etkilerken iç tüketimde işler durağan duruma geldi. Ekonomi gereğinden fazla soğudu, biraz daha soğursa çözülmesi bayağı zaman alabilir. Piyasaları rahatlatmak adına tüketimi biraz da olsa artırmak lazım. Tıkanıklığı gidermek için piyasaya bir an önce para sunulmalı.

Reel sektörün mevcut sorunlarını hafifletmek için alınması gereken bazı tedbirler olduğu bir gerçeğiyle iç tüketimin hareketlenmesi için kamuda çalışanlar ve emeklilerin gelirlerinin arttırılması, istihdam üzerindeki yükün ciddi şekilde azaltılması, enerji fiyatlarının aşağıya çekilmesi, yerli tüketimin arttırılması için tedbirler alınması gerekir.”

Haberin Devamı

Taksim'e cami

Son 10 yıl içinde Türkiye'nin demokrasisinin büyük gelişme gösterdiğini kaydeden Özgenç, “Fakat bazı engellerin aşılması noktasında hala daha büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunların aşılması için yeni anayasanın yapılması en elzem konuların başında gelmektedir. Bizler Türkiye'nin Anayasa yapabileceğine, TBMM'nin bunu layıkıyla başarabileceğine içtenlikle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgenç, yapılacağı duyurulan Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi'nin merak konusu olduğunu, Doğu Karadeniz için büyük önem arz eden bu projeden söz edilmemesinin bölge insanında hayal kırıklığına yarattığını da kaydetti.

Taksim'e cami yapılması projesini desteklediklerini belirten Özgenç, tarihi eserlere yönelik restorasyon çalışmalarına ilişkin de “Ak Parti iktidarının ecdad yadigarı vakıf eserlerine karşı hassasiyet göstererek ahde vefa gereği onları geleceğe taşımak konusunda yaptığı gayretli çalışmalar inkar edilemeyecek bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KOBİDER olarak vasıflı eleman konusunda çekilen sıkıntılardan dolayı mesleki eğitimin önü açılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Özgenç, zorunlu eğitimin 4 4 4 şeklinde kesintili olarak 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifine destek verdiklerini de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!