KOBİDER: Anadolu'yu kalkındıracak stratejik yatırımların hedeflenmesi sevindirici

Güncelleme Tarihi:

KOBİDER: Anadoluyu kalkındıracak stratejik yatırımların hedeflenmesi sevindirici
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 12:06

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yeni Teşvik Sistemi'nde Anadolu'yu kalkındıracak stratejik yatırımların hedeflenmesinin sevindirici olduğunu belirtti.Özgenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan yeni Teşvik Sistemi'nin, devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


Bugüne kadar hep “sektörel teşvik” uygulamasına geçilmesini talep ettiklerini hatırlatan Özgenç, yeni sistemde Türkiye'nin altı bölgeye bölünerek, bu altı bölge içerisinde yapılacak yatırımların da kendi içinde sektörel bazda değerlendirilmesini son derece olumlu bulduklarını ifade etti.
Özgenç, sistemin son on yılda çıkarılan “en iyi, en güzel ve en verimli olabilecek teşvik uygulaması” olduğunu belirterek, paketin yatırıma ve üretime dayalı olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Özgenç, şöyle devam etti:
“Yeni Teşvik Sistemi'nde Anadolu'yu kalkındıracak stratejik yatırımların hedeflenmesi sevindirici. Bu sayede yatırımların büyük şehirlerden Anadolu'ya geleceğine inanıyoruz. KOBİDER olarak açıklanan paketi son derece yerinde ve olumlu buluyoruz. Şehir ve bölgelerin belirlenmesinin ardından, her bölge için nasıl bir teşvik yoğunluğu uygulanacağına dair nihai karar verilirken, bölge durumunun göz önünde bulundurulması fevkalade olumlu bir gelişme.”
Özgenç, bölgesel ve gelişmişlik farklarını azaltmak için il bazlı bölgesel teşvik sistemine geçiş ve stratejik yatırım kavramlarının önemli yenilikler olarak göze çarptığını belirterek, “Bölgesel teşviklerin yerinde ve doğru kullanılması halinde az gelişmiş ve gelişmemiş illerde önemli atılımlar olabilir” dedi.
Teşvik Sistemi'nin, “cari açığın makul seviyelere çekilmesi, bölgesel farklılıkların giderilmesi, teknolojik dönüşümün gerçekleştirilmesi gibi ekonomideki temel yapısal meselelere çözüm üretmeyi hedefleyen bir paket” olarak göründüğünü bildiren Özgenç, şunları kaydetti:
“Ayrıca 'sigorta primi işveren payı'na uzun vadeli indirimler getirmesi, vergi indiriminin yatırımcının tüm faaliyetlerinden elde ettiği kazançlara uygulanması dikkati çekici. Organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımların daha fazla desteklenmesini de önemli buluyoruz.”
Özgenç, yeni Teşvik Sistemi'nin, yeni şartlar ve ihtiyaçların, milli ve küresel ekonomideki gelişmelerin ışığında hazırlanmış bir sistem olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!