Türk tekstilinin tasarım atağı

Güncelleme Tarihi:

Türk tekstilinin tasarım atağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 14:24

ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin güçlü markalarının, tasarımlarıyla Avrupa'yı fethettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Burkay, UTİB'in Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle her yıl düzenlediği "Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması"nın hem tasarımcılar hem de sektör tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek yarışmaya 14 Şubat 2014'e kadar başvurulabileceğini, ödül töreninin ise 3 Nisan 2014'te gerçekleştirileceğini hatırlatan Burkay, "Yarışma, hem uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek Türkiye ev tekstili sektörünün özgün tasarımlarının ortaya çıkmasına hem de ev tekstili sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Yarışma, sektörel motivasyon, işbirliği ve dayanışmaya katkı sağlayacağı gibi Türkiye ev tekstili sektörü ihracatının artırılmasını da amaçlamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Burkay, özellikle 5 büyük ülkeye yönelik yüzde 16'lık ihracat artışının arkasında Ar-Ge ve tasarım olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin güçlü markaları, tasarımlarıyla Avrupa'yı fethediyor" açıklamasını yaptı. İbrahim Burkay'ın verdiği bilgiye göre, Ocak-Ekim 2013 tarihleri arasında, geçen yılın aynı dönemine göre, Almanya'ya ihracat yüzde 15 artışla 475 milyon, Fransa'ya yüzde 26 artışla 150 milyon, İngiltere'ye yüzde 13 artışla 123 milyon ve İtalya'ya yüzde 15 artışla 100 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!