Fındık ihracatı 2.8 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Fındık ihracatı 2.8 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 17:41

TÜRKİYE, genelinde fındık ihracatı yüzde 22.5 artışla 2 milyar 834 milyon dolar oldu. İstanbul bölgesinden yapılan ihracat ise yüzde 20 artışla 1 milyar 67 milyon dolara yükseldi.

Haberin Devamı

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören, “İtalya’dan Kanada’ya, Japonya’dan Avustralya’ya, Arjantin’den Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar dünyanın hemen her tarafındaki 110’un üzerinde ülke ve gümrük bölgesine ihracat gerçekleştirdik. Tamamen yerli girdi kullanarak ülkeye ‘net ihracat’ geliri kazandırıyoruz. Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına, büyüme ve istihdama katkı sağlamayı sürdürüyoruz. 2023 ihracat hedefi olarak ilk başta belirlenen 2.5 milyar doları 2015 yılında aştık. Yeni hedef 4 milyar dolar” diye konuştu. 

Başkan Ali Haydar Gören’in açıklamasına göre sektörde en fazla ihracatı yapan firmalar da; Progıda Tarım Ürünleri, Balsu Gıda, Stelliferi Fındık ve Gıda Sanayi, Yılmaz Tarım Ürünleri, Çakmaklar Gıda Sanayi, Nuteks Zirai Ürünler Gıda Pazarlama, S.E.P Gıda Sanayi, Karın Gıda Sanayi, Yılmaz Kardeşler Gıda Sanayi, Arslantürk Tarım Ürünleri, Aydın Kuruyemiş Sanayi, İstanbul Fındık Sanayi, Sarılar Dış Ticaret, Aydın Fıstık Fındık Pazarlama, Futem Gıda Ticaret, Tadım Gıda Maddeleri Sanayi olarak sıralandı.

 

BAKMADAN GEÇME!