5 yılda 200 milyon dolarlık ihracat yaptı

Güncelleme Tarihi:

5 yılda 200 milyon dolarlık ihracat yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 14:38

ELKON Beton Santralları, son 5 yılda 95 ülkeye 200 milyon dolarlık ihracat yaptı. Avustralya’dan Kanada’ya, Güney Afrika’dan İsveç’e, İngiltere’den Rusya’ya kadar Made in Turkey damgası vuran firma, Rusya ve Irak’taki ekonomik ve siyasi krizlere rağmen, 2014’de de geçen yılki cirosunu yakalamayı başardı.

Haberin Devamı

Elkon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, firmamız özellikle Avrupalı rakipleri tarafından yakından takip ediliyor ve başarılarımız engellenmeye de çalışılıyor. Bir İtalyan firması firmamız hakkında asılsız iddialarda bulunarak Avrupa’da büyümemize engel olmak istemişti. Almanya’da açılan davada bu firmanın asılsız iddialarını çürüterek mahkemeyi kazandık. Aynı firma bu sefer asılsız iddialarını Fransa’ya taşıdı. Ancak tıpkı Almanya’da yaptığımız gibi Fransa’da da haklı ve somut kanıtlara dayalı güzel bir savunma yaparak Fransa’daki mahkemeyi de kazandık” dedi.

TÜRKİYE’DE MAKİNA ÜRETİLİR!
Rakiplerinin açtığı bu davalar için 300 bin Euro’luk savunma harcaması yaptıklarını belirterek, “Ancak hem Almanya hem de Fransa’da bu İtalyan firmanın firmamız hakkında teknoloji kopyalama gibi asılsız iddialarını çürütmüş olduk. Yıllar önce ihracat çalışmalarımızın başında gittiğimiz bir çok ülkede ‘Türkiye’de makina mı üretilir’ sorusu ile karşılaşıyorduk. Şimdi ise bu ülkelere yoğun şekilde beton santrali ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle bizi çekemeyen Avrupalı rakiplerimizin tüm engellemelerine rağmen son 5 yılda toplam 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!