Tatile çıkacak girişimcilere ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Tatile çıkacak girişimcilere ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 14:30

Eğer bir girişimciyseniz kendinize vakit ayırmakta büyük zorluklar yaşarsınız. Bilhassa tek başına çalışan bir girişimciyseniz siz olmadığınızda işler durma noktasına gelecektir. Ancak tüm bu sorunlara rağmen tatilinizi olabildiğince kusursuz geçirmenin yolları var.

Haberin Devamı

İşte size iyi bir tatil geçirmeniz için bazı ipuçları:

MÜŞTERİLERİNİZİ VE ÇALIŞANLARINIZI ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİN

Müşterilerinize ve iş arkadaşlarınıza siz etrafta yokken ihtiyaç duyabilecekleri kağıt işleri, projeler, faturalar vb. hakkında soru sormasına olanak tanıyın. Tatildeyken de e-postalarınızı veya mesajlarınızı yanıtlıyorsanız insanların sınırlarını bilmelerini sağlamalısınız. İşlerinize ve ilişkilerinize zarar vermeden tatil yapmanın en önemli noktası müşterilerinizin ihtiyaçlarını her zaman önemsediğinizi göstermektir.
Tatilde işinize ne kadar zaman ayıracağınızı belirleyin

Mesela arkadaşlarınız ve ailenizle birlikteyken dikkatinizin dağılmasını istemiyorsanız işlerinizle gece ya da sabahın erken saatlerinde ilgilenmek üzere bir program yapmak faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Herkese uygun tek bir yaklaşım bulunmuyor: Önemli olan şey sizin için doğru olan şeyi bulmaktadır. Ancak unutmayın ki, herhangi bir tatilin en önemli noktası dinlenmenizdir ve teknolojik aletleriniz etrafınızda ve sizin ilginizi çekerken beyninizin dinlenmesi pek de mümkün değildir.

BOŞ VAKİTLERİNİZDE BÜYÜK RESME ODAKLANIN

Yaz tatilleri işletmenizin nereye vardığını ve nereye gittiğini görebilmeniz için harika bir zaman dilimleridir. Neyin işe yaradığını ve neyin işe yaramadığını, işinizi nasıl geliştirebileceğinizi, hangi ürün veya hizmetlerin karlı olduğunu ve önünüzdeki sezon müşterilerinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde nasıl karşılayabileceğinizi düşünün. Eğer kendinizi sessiz bir günde veya saatte bulduysanız bunun çoğundan faydalanmaya çalışın.

TATİLDEYKEN SADECE EN ÖNEMLİ İŞLERİ HALLEDİN

Girişimci olmak zaten başlı başına stresli bir iştir. Bu yüzden tatilde olsun biraz gevşeyin. Sosyal aktivitelere vakit ayırın ve sadece en önemli işleri halledin. Kendinize bir plan yapın önem sırası belirleyerek bu işleri bitirin.

 

Tatile çıkacak girişimcilere ipuçları
 tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!