Takip etmeniz gereken 5 başarılı mentor

Güncelleme Tarihi:

Takip etmeniz gereken 5 başarılı mentor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 16:44

Girişimcilerin en önemli yol göstericileri mentorlar. İşte takip etmeniz 5 mentor...

Haberin Devamı

Yoktan var olan bir iş fikrini, projeyi veya inovatif bir uygulamayı ortaya çıkaran girişimciler sıradan bir iş hayatı yerine hayallerinin peşinden gitmeyi tercih ediyor. Dünyada birçok başarılı örneğini gördüğümüz girişimlerin anavatanı kuşkusuz Amerika. Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Twitter ve Snapchat bunlardan sadece birkaçı. Sermayesi bilgi ve bilim olan bu girişimler için risk alan parlak beyinler tüm dünyaya örnek olan iş modelleriyle diğer gençleri girişimcilik konusunda cesaretlendirmeye devam ediyor.

Parlak fikirli kişilere ve inovasyon kokan iş modellerine yatırım yapan melek yatırımcılar ve mentorler ise sektör tecrübeleri ve geniş network imkanlarıyla yeni nesil girişimcilere destek oluyor. İş dünyasında yıllardır sürdürdükleri başarılı yatırımlarıyla hem bulundukları sektörlerde çığır açan hem de yeni nesillere önderlik eden isimler özel melek yatırım platformlarının da aranan isimleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Takip etmeniz gereken 5 başarılı mentor

İŞTE YILLARDIR ADINDAN SÖZ ETTİREN BAŞARILI MENTORLER:

1. HANZADE DOĞAN BOYNER

Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner teknolojik girişimlerin en büyük destekçisi. Dijital çağın gerekliliği olarak her zaman araştırmacı ve sorgulayıcı olmak gerektiğine inanan Boyner sektörü iyi gözlemek gerektiğinin de altını çiziyor.

 

Takip etmeniz gereken 5 başarılı mentor

2. ALİ SABANCI

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olarak birçok farklı iş projesinin doğuşuna tanıklık eden başarılı iş adamı Ali Sabancı girişimciliği en çok destekleyen isimler arasında yer alıyor. Türkiye'nin girişimcilik konusunda gelişme kaydetmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Sabancı, girişimciler yatırım yapma konusunu orta ve uzun vadeli bir iş olarak değerlendirmek gerektiğini belirtiyor. Sadece inovatif bir iş fikrinin girişimci olmak için yeterli olmayacağını belirten Sabancı, girişimcilerin risk alabilen ve sürdürülebilir bir iş fikrini uygulama cesaretleri olması gerektiğinin altını çiziyor.

3. HAMDİ AKIN

Haberin Devamı

Genç girişimcilere verdiği destekle tanınan ve birçok girişimci projeye destek olan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise tecrübeye önem veren mentorlerden biri. Lokal değil global düşünmenin de artık önemli olduğunun altını çizen Akın, tecrübe ve istekle birleşen bir iş fikrinin başarılı olacağına inanıyor.

Takip etmeniz gereken 5 başarılı mentor

4. NEVZAT AYDIN

Türkiye'deki en başarılı girişimlerden birine imza atan Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın başarılı mentorlerin başında geliyor. Girişimciliğin sahip olunan tutkuyu iş fikrine dönüştürmek olduğuna inanan Aydın, girişimcilerin hayallerinin peşinden koşmaya ve hedefler belirlemeye ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

5. MURAT ÖZYEĞİN

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Özyeğin ise girişimcilerin kendilerini iyi tanımalarını ve ekiplerini zayıf yönlerini tamamlayacak şekilde kurmaları gerektiğini belirtiyor. İş fikirlerinde doğru mentorlerle çalışmanın önemini vurgulayan Özyeğin, girişimcilerin gerçekçi olması gerektiğini söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!